Speelt leeftijdsverschil een rol

Speelt leeftijdsverschil een rolSpeelt leeftijdsverschil een rol in het wel of niet laten slagen van een relatie? Meer dan 5 jaar leeftijdsverschil tussen jou en je partner? Pas dan maar op, een breuk ligt op de loer. Nee hoor, wel is er onderzoek naar gedaan en dan krijgen we een rijtje cijfers. Die uiteraard voor zich spreken, maar een gemene deler zijn. Er zijn ook stellen met een leeftijdsverschil, die nog steeds super gelukkig samen zijn.

Toch interessant om te kijken waardoor stellen met een groot leeftijdsverschil eerder breken, dan diegenen die qua leeftijd dicht bij elkaar zitten.

Een ander feit is, dat zo’n 67% van de relaties de man ouder is dan de vrouw. De reden hiervoor is, dat een man zijn brein aangeeft, ik wil een jongere vrouw, daar loopt een man schijnbaar net iets harder voor.

De uitspraken ‘Op een oude fiets moet je het leren’, of ‘geef mij maar een jong snoepje’, kennen we allemaal. Eigenlijk allemaal onzin. In een relatie telt maar één ding, de liefde en die is niet gebonden aan een leeftijd.

De meest ideale situatie schijnt een leeftijdsverschil van een jaar te zijn. Dan zit je goed en heb je de minste kans op een relatiebreuk. Het andere uiterste is een leeftijdsverschil van meer dan 20 jaar, dan liegen de cijfers er niet om en is de kans op een breuk zelfs 95%.

Allemaal heel mooi deze wetenschappelijke cijfers en als je beïnvloedbaar bent, kun je misschien er nu wel van in paniek geraken. Niet doen, het gaat om jou en je partner, niet om cijfers. Die zeggen uiteraard wel iets, maar elke situatie, elke relatie is anders.

Word gewoon heerlijk verliefd op diegene die je pad kruist, leeftijdverschil of niet, neem de tijd elkaar goed te leren kennen en als jullie aan elkaar gewaagd zijn, een toekomst samen voor je zien, ga er dan voor. Een relatie is een streven en niet meer zoals vroeger een gegeven.

Cijfers zijn maar cijfers en daar zijn ook uitzondering op de regel op. Nu gaan denken dat je moet gaan kijken of een potentiële partner in een bepaalde gunstige leeftijdscategorie valt, gaat de liefde juist tegenwerken.

Houd het in je achterhoofd, zeker als je nu in een relatie zit met een partner waar een groot leeftijdsverschil mee is. Goed om met elkaar een keer over van gedachten te wisselen. Tevens een mooie gelegenheid om aan elkaar te vragen hoe we de relatie momenteel zien. Of er dingen zijn die anders kunnen, waar jullie samen op bij kunnen sturen.

Een groot leeftijdsverschil vraagt op sommige momenten misschien om een iets andere aanpak. Als je elkaar goed kent, alles tegen elkaar durft te zeggen en aan te geven. Kom je daar samen ook zeker uit.

Het verschil in leeftijd kan op enig moment wel een rol gaan spelen. Op oudere leeftijd, ouderdom komt tenslotte met gebreken. Als je dan bij elkaar bent, kan het zomaar zijn dat de jongere partner zorgtaken op zich moet gaan nemen en beiden hierdoor beperkt kunnen worden, dat niet alles meer, zoals vroeger, ondernomen kan worden.

Als je daar van te voren goed bij stilstaat en dit niet als een bezwaar ziet, staat niets in de weg, om diegene die zich aandient en statistisch gezien niet in de ideale leeftijdscategorie valt, met beide armen te omarmen. Heb je je twijfels? Bel dan eens met een Top Paragnost, die kan je vertellen of jullie een toekomst samen hebben, ja of nee.

Medium Claris