Uitputting te lijf gaan

Uitputting te lijf gaanUitputting te lijf gaan. Vermoeidheid kent vele oorzaken en als je de bron van je vermoeidheid niet aanpakt loop je het risico op uitputting.
Je lichaam, je voertuig waar je het je hele leven mee mag doen is heel goed in staat je de signalen te geven waarmee je aan de slag maag gaan om erger te voorkomen.
Maar de meeste mensen verzaken gehoor te geven aan de vraag om aandacht.
Al eerder gaf ik aan dat het lichaam nooit liegt, en dat alle signalen er al eerder waren achteraf gezien.
Maar gewoon doorgaan met het leven wat je leeft zonder aandacht voor de signalen vraagt uiteraard om moeilijkheden.

Zo hoorde ik eens iemand zeggen, toen ik hem attendeerde op het belang van het wassen van fruit voor je het in je mond stopt…’’ach het gaat toch in een donker gat’’.
Soms kun je dan maar beter niets meer zeggen omdat het blijkbaar zo een overtuiging is van diegene dat het verloren moeite is.
Maar wetende dat fruit en dus ook groenten vol zitten met chemische bestrijdingsmiddelen zou je toch eens na mogen denken voor je zo een uitspraak doet.
Maar goed ik wil niet belerend overkomen maar helder maken dat alles wat je zowel geestelijk als fysiek binnenkrijgt een zware belasting is voor je lichaam.
En daar komt eerst de lever aanzetten.
Ken je de uitdrukking ‘’het ligt zwaar op de lever?’’
De lever is het belangrijkste orgaan samen met de bijnieren voor energie herstel.
En de lever haalt energie uit de voeding, zo begrijp je wellicht ook dat voeding super belangrijk is bij vermoeidheid.

Lang voordat je vermoeidheidsklachten krijgt geeft je lichaam al subtiele signalen. De invloed van de lever op de andere processen in je lichaam zoals het reguleren van je hormoonhuishouding bloedaanmaak en opslaan van vitamines en het afvoeren van gifstoffen is van groot belang.
Wees daarom voorzichtig met de inname van te veel alcohol en voeding die rijk is aan vetten.
Drink ook voldoende water om de afvalstoffen te helpen verwijderen uit het lichaam.
De lever regelt veel in het lichaam en als de lever overbelast is dan is daar een mindere werking en dat veroorzaakt vermoeidheid en uiteraard ook verteringsklachten.
Daardoor blijven de afvalstoffen te lang in het lichaam en treed vermoeidheid op.

Ook emotionele en mentale problemen zorgen voor een te zware belasting in het lichaam. Het kan dan zwaar op de lever liggen en men mag dan leren om ‘’zijn gal te spuwen.’’ De tijd waarin we leven nodigt niet echt uit om bij de les te blijven wat dit betreft maar we voelen allen wel aan dat het een zeer zware tijd is waar veel moet worden verteerd, en dit letterlijk en figuurlijk.
Leren omgaan met ons lichaam is nu wel zeer belangrijk vanwege de te zware belasting die we moeten dragen.

Zorg dragen voor jezelf is dus een eerste vereiste. En zoals met alles doe het stapje voor stapje zodat je niet te snel in het veranderingsproces komt.
Als je deze producten een weekje laat staan en je drinkt ook voldoende water dan moet je al een verandering voelen, is niet al te lastig toch?
Afbrekende (voedings)middelen zijn: Alcohol, Cola, Koffie, scherpe kruiden, vet gebakken spijzen, gefrituurde producten, zoals patat, zoutjes, chips. Maar ook crackers ,gerookt vlees en vooral kant en klare sauzen en soepen uit een zak of blik.

Het is trouwens altijd belangrijk om gezonde onbewerkte voeding te eten je merkt dat al meteen aan je lichaam.

Opbouwende voedingsmiddelen zijn: Groenten en fruit, biologisch vlees niet te veel, vis, ei, gevogelte zoals kip, kalkoen, bonen, noten en zaden.

Is je vermoeidheid zeer ernstig ga dan eens langs bij een Chinees arts of een Ayurvedisch arts of therapeut. Deze kunnen je via een geheel andere weg helpen om weer beter in je leven te staan.

Mocht je vragen hebben hierover dan kun je mij bereiken via de lijnen van paragnost Eddie op box 68 en of bij Top-paragnosten box 52/

Hartegroet,
Lis