Bemoeizuchtige moeder

Bemoeizuchtige moederBemoeizuchtige moeder hoe pak je het aan. Alle goede bedoelingen ten spijt, niemand zit te wachten om van een ander te horen hoe die zijn leven zou moeten leiden. Ieder volwassen mens wil namelijk zijn eigen leven leiden. Nou ja, je hebt er, die iets doen, en jou voor ze laten lopen. Maar die mensen kun je beter loslaten, die voegen in je leven helemaal niets toe.

Ik heb het over diegenen die het altijd beter weten. En er niet voor weglopen jou te vertellen wat het beste voor jou is. Dat wat je doet, niet slim is, zeg maar gerust verkeerd en je het veel beter op hun manier kan doen.

Bij elk mens gaan de haren recht overeind staan, die voelt dit als bemoeizucht en denkt dan ook, waar bemoei jij je mee zeg. Deze persoon ga je mijden. Maar wat als het je moeder is, dan wordt dat mijden lastig, want je moeder kun je niet de deur wijzen en ze zal elke gelegenheid aangrijpen jou te vertellen hoe je je leven moet inrichten.

Gek kun je er van worden, maar vaak blijf je beleefd, laat je ze maar kletsen en doe je toch je eigen ding. Maar het raakt je wel en het liefst zou je haar de waarheid vertellen. Doe dat dan, want als je er te lang mee wacht, dan ga je het vertellen met een enorme lading boosheid en dat is nou net wat je wilt voorkomen, en om die reden houd je je mond.

Ken je dat, je moeder die je elke dag even belt, of bij je op bezoek komt. Ze bedoelt het goed hoor, ze weet niet beter. Maar ze heeft altijd wel iets op of aan te merken. Ze zal je haar ongezouten menig geven. En oh wee als je het niet doet, dat zal ze je laten weten ook.

Deze mensen zijn zelf helaas nog nooit echt volwassen geworden. Ze hebben geen idee dat ze jou los moeten laten. Ze zien je nog steeds als een klein kind. En dat zijn ze zelf dus ook. Om die reden bemoeien ze zich overal mee.

Ze hebben niet door wat ze doen. Ze willen ook alles weten. Zijn gek op nieuwtjes en vertellen die direct aan Jan en alleman door. Heb je gehoord dat, of wat ik nou heb gezien. Hun leven draait om anderen, niet om zichzelf. Ze putten energie uit het bemoeien. Ze klagen ook veel, ze zien hun leven als een aaneenschakeling van ellende en ervaren het leven als heel erg zwaar. Als jij iets oppert, dan nemen ze direct het gesprek over en hebben ze het ook meegemaakt.

Bemoeizuchtige mensen hebben we liever niet in ons leven, ze schatten je niet op waarde, ze willen overheersen. Zien anderen ook niet voor vol aan. Het heeft alles te maken met hunzelf. Ze halen hun waarde uit het bemoeien. Dat geeft hun energie. Zodra ze niets om handen hebben, zoeken ze wel een slachtoffer uit. Vaak is een van de kinderen de klos, die is zachtaardig, welwillend en laat het lang toe.

Je bent blij als ze weer vertrekken, het is net een storm die binnenkomt, waar je je niet tegen kunt wapenen. Of je moet alles dichttimmeren, maar dat vind je dan al snel sneu en zielig.

Toch zul je op een gegeven moment haar duidelijk moeten maken, dat je klaar bent met haar bemoeizucht. Hoe pak je dat het beste aan? Bel hiervoor eens met een medium of paragnost van Top-Paragnosten, die kan jou heel goed vertellen wat hiervoor de beste aanpak is.

Boos worden, ze de deur uitzetten heeft geen zin. De beste manier is als ze zich ergens mee bemoeit, van onderwerp te veranderen, je zult zien, is ze met stomheid geslagen, ineen staat ze namelijk niet meer in het middelpunt.

Medium Clarisa
Top-Paragnosten