Balans tussen geven en nemen in relaties

Een veel gehoorde ‘ klacht ‘ van mannen/ vrouwen in een relaties is :

‘ Ik heb zoveel gegeven en hij / zij heeft geprofiteerd van mij ‘, ‘ Ik ben altijd degene die voor een lieve attentie zorg, maar iets krijgen, spontaan, tenzij ik hinten geef, maar ik ben het ondertussen moe van hinten te geven….’. Alle relaties zijn gebaseerd op geven en nemen en in relaties is de balans soms wel zoek; de ene geeft gemakkelijker dan de ander. Wanneer alles goed gaat, willen partners alles onvoorwaardelijk aan elkaar geven, maar als we geven en zien dat we ‘ in ruil ‘ daarvoor niet genoeg krijgen, kunnen we beseffen dat we alleen nog maar ‘ scoren ‘. De behoefte om gelijk te scoren in oppervlakkige en zakelijke relaties is duidelijk, maar in hechte relaties kunnen we aanvoelen dat dit scoorgedrag niet gepast is. Het kan zelfs heel kleingeestig en egoïstisch lijken als je hierover nadenkt. Denk eens na hoe het scoren bij jou werkt en hoe je het kan gebruiken om meer vreugde, dankbaarheid en vervulling te ervaren in je relaties.

In gezonde relaties zijn normaliter het geven en nemen in balans, als dit ontbreekt wordt degene die hierover een wrang gevoel koestert, boos, ontgoocheld, niet geliefd. Het is niet het punt over alles te discussiëren, het is veel belangrijker je gevoel uit te spreken. Stel dat jij iemand bent die heel gemakkelijk geeft, dat jij meestal diegene bent die geeft, waar de ander weinig actie onderneemt, dan zal je dat wrange gevoel niet lang kunnen wegstoppen, of klagen bij vrienden, familie, collega’s en je boosheid opkroppen. Als je je bewust bent/ wordt dat je meer ontvangt, dan dat je geeft, zal je ervaren dat je niet voldoende geeft, of dat je niet voldoende kan geven, hetgeen ook weer tot problemen kan leiden. Om die reden is hierover praten wél heel belangrijk. De ene persoon kan het zich gemakkelijker veroorloven dure cadeautjes te kopen, terwijl de ander elke euro moet omdraaien om alle rekeningen te betalen.

Het is heel belangrijk voor partners ervoor te zorgen dat de balans tussen geven en ontvangen gelijk is. Als de ene partner klaagt omwille van de ervaring veel meer te geven, is de oplossing dingen te doen om hen te laten weten dat je om hen geeft. Op die momenten wegen acties zwaarder door dan woorden. Boosheid is een teken dat de ene partner te weinig scoorde in verhouding tot de ander. De manier om die boosheid te helen is het niet meteen wegredeneren. Doe iets constructiefs, iets positief en ondersteunend voor je partner.

Als je weet hoe je kan scoren bij je partner wordt alles gemakkelijker in balans gehouden en dat kan op heel veel manieren, tot in de kleinste dingen. Soms denken partners van elkaar dat ze iets groots moeten doen of dat het zoveel ‘ punten ‘ waard zou moeten zijn…het werkt niet altijd op die manier. Een kleine attentie heeft meestal een groots effect.

Het kan heel verrassend zijn dat een grote daad weinig scoort, je zou kunnen denken dat je heel wat gedaan hebt, maar dat je in je partners ogen toch niet zoveel gescoord hebt. Stel dat de ene partner heel veel energie steekt in het huishouden, de kinderen, ervan overtuigd dat zij goed scoort, maar de andere partner kan zich tekort gedaan voelen omdat voor hem niet te vergelijken is met het dagelijks uit huis werken voor kind en gezin.

Het zijn de kleine dingen die het doen, zoals het delen van dagelijkse klusjes, elkaar knuffelen, complimenten geven, respectvol communiceren, kleine attenties geven, waardering laten zien naar elkaar toe….soms kan gewoon de ander iets vergeven de balans in evenwicht brengen. Kleine dingen doen voor elkaar scoren meestal veel hoger dan het doen van grote dingen, door het geven van grote cadeaus.

Let eens op de zovele manieren waarop je balans kan brengen in geven en nemen, en door hier ook samen over te praten, leer je elkaars gevoeligheden kennen, veel gezonder dan te klagen bij vrienden, familie of sub-assertief steken onder water te geven, of je boos en ontgoocheld terug te trekken uit de verbinding.

Dit is een onderwerp dat heel gevoelig ligt in relaties…sommigen schromen erover te praten omdat ze zich egoïstisch vinden of dat het niet kan dit een discussiepunt zou horen te zijn. En toch, het ligt bijzonder fragiel….

Elkaar verrassen schept een mooie verbinding….en of het nou een paar schoenen is van 200 Euro of een mooi boek om te lezen: balans creëren gaat niet over het prijskaartje maar over de spontane waardering.

Hoe anderen dit bekijken heeft niets met jullie te maken…iedereen leeft volgens een eigen trilling en bewustzijn en sommigen zien een duur cadeau als het ultieme bewijs van liefde en anderen zijn dankbaar voor kleine attenties. We kunnen dit nooit vergelijken , meten en wegen, alleen ben ik vaker verbaasd geweest over uitspraken in relaties waarin weinig sprake was van liefde en betrokkenheid : ‘ Ik ben blij dat hij me luxe goederen geeft, zo hoef ik me niet uit te sloven, maar eerlijk….hij betaalt me nu terug voor al zijn jaren bedrog ‘. En dat was jaren geleden nog maar één van de zovele getuigenissen. De man scoorde heel goed op het verschaffen van comfort….maar daaronder lag ‘ vergelding ‘ en ‘ boete – doen ‘.

Never mind, het gaat dus over jou en je relatie en hoe jij samen voor die balans zorgt en niet hoe Pietje en Marianneke dit aan boord leggen…want als je dit begint te vergelijken ( en ook dat kan wel eens een valkuil zijn) dan worden jullie er niet gelukkiger om.

Balans creëren doe je samen, laat het creatieve verrassende lieve leuke jullie krachtigste manier zijn om liefde te laten stromen….

Moon Box 49

Box: 03 Evees
Evees
Beschikbaar
 
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Box: 13 Medium Olivia
Medium Olivia
Beschikbaar
 
   Helderwetend & intuitief Medium narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) Coach en kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Box: 24 Paragnost Eva
Paragnost Eva
Beschikbaar
 
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Box: 17 Valantino
Valantino
Ingesprek
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Box: 05 Medium Layla
Medium Layla
Ingesprek
 
Zit je met een probleem heb je een vraag waarbij je inzichten nodig hebt dan help ik je graag met mijn winty s (gidsen)surinaamsezigeunerwaarzegkaarten en de tarotkaarten en de pendel kan ik je duidelinkheid gevenoverhetveleden en het heden

Box: 04 Albert
Albert
Ingesprek
   
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Box: 06 Medium Kitty
Medium Kitty
Offline
 
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Box: 07 Medium Laura
Medium Laura
Offline
 
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Box: 08 Paragnost Bernadette
Paragnost Bernadette
Offline
 
Niet aangeleerd maar aangeboren. Hierdoor help ik je inzichten te krijgen waar je problemen en blokkades liggen. Waardoor je verder kunt in je leven om je doelen en wensen te bereiken.

Box: 10 Medium Arlette
Medium Arlette
Offline
 
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Box: 12 Oryn
Oryn
Offline
 
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Box: 14 Medium Maria
Medium Maria
Offline
 
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Box: 15 Medium Daniël
Medium Daniël
Offline
 
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Box: 16 Medium Margret
Medium Margret
Offline
 
Gespecialiseerd in ZielsLiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel en Kundalini advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Box: 18 Leontine
Leontine
Offline
 
Alle vragen zijn belangrijk, helderziend en helderwetend medium, contact met overledenen,vragen over magie, kaarsenmagie, tweelingzielen

Box: 19 Medium Regina
Medium Regina
Offline
 
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Box: 20 Anita
Anita
Offline
 
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Box: 22 Paragnost Thea
Paragnost Thea
Offline
   
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Box: 23 Paragnost Marie
Paragnost Marie
Offline
 
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Box: 25 Elise
Elise
Offline
 
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Box: 26 Cleopatra
Cleopatra
Offline
   
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Box: 29 Medium Marion
Medium Marion
Offline
   
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Box: 31 Katja Charlotte
Katja Charlotte
Offline
  
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Box: 32 Medium Angie
Medium Angie
Offline
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Box: 33 Linda
Linda
Offline
 
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Box: 35 MariaLouise
MariaLouise
Offline
 
Complexe relaties/situaties • Helder voelend • Intuïtief Coach • HSP • Transformatieproces • Spirituele ontwikkeling

Box: 36 Spiritueel coach Sky
Spiritueel coach Sky
Offline
 
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Box: 37 Medium Layla (2)
Medium Layla (2)
Offline
    
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Box: 39 Lies
Lies
Offline
 
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Box: 42 Medium Amy
Medium Amy
Offline
 
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Box: 43 Medium Rosali
Medium Rosali
Offline
 
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Box: 46 Medium Corina
Medium Corina
Offline
 
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Box: 50 Medium Diana
Medium Diana
Offline
 
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Box: 53 Spiritueel Coach Clarisa
Spiritueel Coach Clarisa
Offline
  
Medium, Liefdes&Relatieproblemen. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Helderziend- en wetend. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Box: 55 Medium Mo
Medium Mo
Offline
 
Hallo ik ben Monique, Met mijn hoog gevoeligheid, intuïtie, heldervoelendheid ben ik me al van kleins af aan bewust van het feit dat er meer is tussen hemel en aarde. Met een behoorlijke rugzak aan ervaring en diverse jarenlange studies naast mijn werk begon ik mijn praktijk om mensen te coachen en te begeleiden . Dit met succes . Het is inmiddels mijn levens missie . Ik kan ter verduidelijking de lenormandkaarten kaarten leggen en ook werk ik met de numerologie. Ik ben gespecialiseerd in werken met de Ankh kosmische schijven en pendel.

Box: 56 Medium Carine
Medium Carine
Offline
 
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Box: 58 Medium Jeanette
Medium Jeanette
Offline
  
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Box: 61 Paragnost Marco
Paragnost Marco
Offline
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Spiritueel coach. Narcisme, Blokkades, Angst en stress, psychische problemen. Afstemmen op deze tijd    

Box: 62 Medium Bhartie
Medium Bhartie
Offline
 
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Box: 65 Michael
Michael
Offline
 
Medium, paragnost met veel ervaring Engelen, zielen. Voor verleden, heden en toekomst!

Box: 67 Paragnost Martie
Paragnost Martie
Offline
    
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Box: 70 Klanten Service Box
Klanten Service Box
Offline
  
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.

Box: 52 Paragnost Lis
Paragnost Lis
Offline
 
Paragnost/ helderziend. gespecialiseerd in relatie problemen, coaching, kaartreading met de Lenormand kaarten en de Psychic Tarot. Advies op voeding.