Bouwen aan een liefdesrelatie is een must

Bouwen aan een liefdesrelatieEen liefdesrelatie, allemaal willen we er een en dan graag zoals we het in ons hoofd voorstellen. Gezellig, samen, die eeuwige verliefdheid, romantisch, nooit ruzie. Elkaar begrijpen zonder woorden. Ja, de magie die we allemaal vanuit de films kennen. Dat etiketje plakken we er graag op.

Maar als het zover is en we gevallen zijn voor onze partner, dan begint het echt. Natuurlijk zijn de momenten er zoals je ze in gedachten voorstelt. Maar even zo vaak ook niet. Dat kan voor strubbelingen gaan zorgen. En ook ruzies. Want diegenen die verwachten dat een relatie vanzelf gaat, omdat er sprake is van liefde, gaat een keer bedrogen uitkomen.

We staan nog met een been in de oude manier van de invulling van een relatie en met het andere been in de nieuwe manier. De oude manier is, we zijn verliefd en nu blijven we voor de eeuwigheid bij elkaar. De nieuwe manier is. We zijn samen, maar om samen te blijven, moeten we daar echt wel iets voor doen.

We zullen moeten bouwen samen aan de relatie. Eigenlijk helemaal niet zo gek. Maar als je het niet weet, hoe moet je het dan gaan doen? Dan ga je eerst helemaal niet bouwen, je bent in de veronderstelling dat het allemaal vanzelf komt.

Nou, niet meer dus. Dat was vroeger zo. Zie je dat ene been dat daar nog op leunt. Vroeger tekende je een papiertje en was je gezegend. Nou, dat mag je hopen. Want veel relaties van vroeger waren achter de voordeur een stuk minder gezellig dan voor de voordeur.

Hoe zorg je er samen voor dat het achter de voordeur ook goed blijft lopen? Wat moet je daar allebei voor in huis hebben en hoe pak je dat aan?

Het is heel simpel. Vergelijk het met je werksituatie. Daar heb je overleg met je collega’s. Eens in de zoveel tijd met je baas. Daarnaast zijn er teamoverleggen, functioneringsgesprekken, voortgangsgesprekken, beoordelingsgesprekken. En al die gesprekken zijn er niet voor niets.

Voor al die gesprekken is een reden. Om met elkaar in gesprek te blijven. Dingen naar elkaar uit te spreken en te groeien. Een toekomstperspectief te blijven zien en een visie te hebben. Maar ook naar elkaar uitspreken hoe je vindt dat de ander functioneert.

Als je dit nu doortrekt naar je relatie en bij wijze van spreken elke dag even een momentje met elkaar pakt. Waarbij je standaard aan elkaar een paar vragen stelt. Dan zul je zien, dat je samen gaat bouwen. Het niet ontspoord. En daarnaast zul je merken, dat je opener naar elkaar gaat worden.

Er wordt immers niets meer opgekropt en alles wordt direct naar elkaar uitgesproken. Gewoon eens mee starten. Niet als het te laat is. Als alles nog koek en ei is, dat zal het echt zijn vruchten gaan afwerpen.

Heb je er een helpende hand bij nodig? Bel me gerust. Medium Claris box 53. Ik help je graag op weg naar een fijne liefdesrelatie.