De wereld wordt wakker

De wereld wordt wakkerRuim een jaar geleden werden we allen opgeschrikt. Een onbekende vijand diende zich aan. Je kon er ziek van worden, dood aan gaan. Welke plek ben je dan niet beter, dan thuis tussen 4 muren.

Lange tijd hebben we ons daar “verstopt”. Omdat we als mens heel goed begrijpen dat je je gezondheid dient te beschermen. We zijn inmiddels een jaar verder en dan maak je niet alleen zelf, maar ook een hele wereld, de balans op.

De vijand blijkt wel degelijk gevaarlijk te zijn, maar toch niet zo gevaarlijk, dat we er en masse aan komen te overlijden. Tijdens het jaar hebben we niet stilgezeten. Onze oerkrachten zijn naar boven gekomen en die vragen iets van ons.

Onze oerkrachten, vragen van ons weer mens te worden. Ons niet meer op te sluiten. Zuurstof hebben we nodig, maar ook verbinding. Een knuffel, een arm om ons heen. Als de mens dit niet krijgt, gaat het lijf tekenen geven van armoe.

En die armoe wordt gevoeld, bij heel veel mensen. Armoe niet in de zin van, de geldpot is leeg. Wat overigens wel een hele grote rol speelt, wil je je als mens goed blijven voelen. Het is vooral de armoe op gebied van intermenselijk contact.

Blijven we daar te lang van verstoken, dan maakt geen enkele vijand waar je dood aan kunt gaan je nog iets uit. Want je wilt leven! Die overlevingsdrang is dan zo sterk, dat niets of niemand je meer tegenhoudt.

En dat zien we nu ook om ons heen. Vandaag lopen over de hele wereld, mensen vreedzame marsen. Omdat ze allemaal klaar zijn met opgesloten te moeten zitten. De overlevingsdrang wordt groter en groter, dan de angst voor de vijand.

Angst wint het namelijk nooit van de liefde, nooit. De liefde is qua kracht zoveel malen sterker, daar kan niets tegenop.

Wie weet ben jij wel angstig. Dat je iets kwijtraakt, dat je niet naar buiten durft. Dan zul j zien, dat ook jij op een gegeven moment gedwongen wordt, op te staan. Iets in jou geeft je een schop.

Dat is je ziel, die wil dat je leeft, dat je geniet, dat je de aardse tijd niet verkwanselt. En weet je wie jou dan op laat staan en door de angst heen laat gaan? Dat is ook de liefde.

De liefde laat ons namelijk ook lijden, hoe gek dat ook klinkt. In feite kiezen we zelf voor het lijden, we zoeken het zelf op. Omdat we als aardse mensen niet stilstaan bij het koesteren van onze prachtige ziel.

Daarom is er nu sprake van een crisis. Zodat we en masse door de angst heen gaan opstaan. Onze ziel niet meer willen laten lijden. We kiezen massaal om ons door de liefde te gaan laten leiden.

Het universum vond dat het te langzaam ging en heeft om die reden ons doen opschrikken. Het zal niet zo lang meer duren, voordat we allemaal ontwaken.

Ontwakende groet,

Clarisa box 53

Top-Paragnosten.nl