Heeft hij wroeging

Heeft hij wroegingZe zit er helemaal doorheen. Haar partner heeft haar zo gekwetst en ondanks dat het al even geleden is, los komt ze er maar niet van. Dus heeft ze een medium opgezocht om haar te helpen. Niet dat ze deze man nog zo nodig terug wil, dat is haar vraag niet. Ze wil weten of hij wroeging heeft.

Ik snap je vraag, en aan de andere kant ook niet. Want wat voegt het toe om te weten dat hij wroeging heeft? Ze geeft aan, dat het haar zou helpen het dan los te kunnen laten. Dat is wat je denkt en je zelf hebt wijsgemaakt.

Nu vraag je het aan mij. Als ik dan zeg dat hij geen wroeging heeft, wat doet dat dan met jou? Ja, ik blijf dan boos en mij gekwetst voelen. Oké, dan zeg ik, ja hij heeft wroeging. Wat voel je dan? Nou, dat hij dan begrijpt wat hij mij heeft aangedaan.

Als hij dat begrijpt, verdwijnt daardoor jouw boosheid en gekwetstheid. Kun je die dan loslaten? Dat denk ik wel. Je denkt het, maar boosheid en gekwetstheid zijn gevoelens. Ze denkt even na en laat het binnen komen.

Kijk, geef ik aan. Eigenlijk voegt het antwoord niet zoveel toe om het te weten. Wroeging is namelijk een vraag die gesteld wordt door het ego. E hart zal deze vraag nooit stellen. Het hart vraagt niet om vergiffenis. Het hart wenst de ander liefde.

In feite het te weten, lost voor jou niet op, dat je het dan kunt gaan loslaten. Diegene die zichzelf nu pijn doet, dat ben jij. Door jezelf van een ander afhankelijk te stellen. Als hij aangeeft wroeging te hebben, maakt jou dat blij. Maar voor even. Want daarna komen jouw gevoelens van boosheid en verdriet net zo hard weer terug.

Diegene die niet lief is voor zichzelf, dat ben jij. Ik geloof dat ik je begin te begrijpen. Ik zie wat je bedoelt. Het gaat er helemaal niet om of hij wroeging heeft, daar genees ik niet van. De genezing moet van binnenuit komen. Dat zeg je eigenlijk.

Inderdaad. Al heeft een ander een wond veroorzaakt, we zullen altijd zelf degene zijn die de wond moeten helen. Ongeacht of we vinden dat deze door een ander is veroorzaakt. En hoe heel je een wond?

Door lief te zijn voor jezelf. Door de wond rust te geven, goed te verzorgen. Als jij je blijft afvragen of hij wroeging heeft, houd je de wond in stand. Ik zie het nu. Ik doe preceis wat ik niet zou moeten doen.

Inderdaad. Het wordt tijd deze vraag los te laten en zo het helingsproces de ruimte te gaan geven. Als je deze vraag loslaat, dan ben je er nog niet. Dan zul je ook zelf nog iets los moeten gaan laten.

Ja, ik moet hem los gaan laten. Nou, dat is eigenlijk al gebeurd. Jullie zijn niet meer bij elkaar. Wat je doet is liefde tegenhouden om de wond te genezen. Hoe dan?

Je bent bezig emoties als boosheid, frustratie gekwetstheid vast te houden en dat geeft pijn en verdriet. Hiermee heel je de wond niet.

Wow, ik zie het. Ik moet aan de slag om te beseffen dat de emoties die mij tarten, ga loslaten. Dan krijg ik rust, dan laat ik de liefde voor mijzelf weer toe. Dan geneest de wond. Dank je wel voor dit consult. Het heeft mij wakker geschud.

Clarisa, box 53

Top-paragnosten.nl