Hoe herken je manipulatie?

Hoe herken je manipulatie?Hoe herken je manipulatie? We zijn er niet zo goed in, in het herkennen van manipulatie. Dat komt, we groeien er mee op. Allemaal stuk voor stuk. Wie is er niet grootgebracht met de verleiding van een heerlijk toetje, maar dan wel eerst je bord leegeten.

Wie staat er bij stil dat dit manipulatie is? Bijna niemand en toch is het het wel en omdat we er mee opgroeien, zijn we het heel normaal gaan vinden. Doen we het zelf ook. Kom dan maar eens tot de ontdekking dat je gemanipuleerd wordt.

Hoe herken je manipulatie? Je gevoel geeft je een waarschuwing, maar dat gaat in een flits. Je voelt iets, kunt je vinger en niet op leggen, geeft een paragnost aan werkzaam bij Top-Paragnosten. Je voelt boosheid, een irritatie.

Je denkt bij jezelf, waar haalt die ander het lef vandaan, wat dekt die wel. Grote kans dat er dan sprake is van manipulatie. Maar hoe kom je er achter. Hoe weet je dat zeker en waarom is het belangrijk om dit te weten?

Het is belangrijk om het te weten, omdat een manipulator bewust er op uit is, jou in zijn macht te krijgen. Omdat dit bewust is, wordt er dus een heel gemeen spel gespeeld. Spelen doen we niet op deze manier met elkaar.

Je wordt er namelijk heel onzeker van, angstig en daar geniet een manipulator op zijn beurt weer van. Het gebeurt heel erg geniepig, vaak zijn ze over charmant. Geven ze in het begin heel veel complimenten.

Jij leeft met de gedachte, oh wat heerlijk. Maar dan zegt de manipulator iets heel onaardigs. Valt ineens uit zijn rol. Jij denkt, wow, dit is heftig, maar zijn charmante kant bevalt je zo, dat je je hand over je hart strijkt.

Je hebt het dus in eerste instantie helemaal niet door dat je met een manipulator te maken hebt. Deze mensen zijn bewust bezig jou in hun macht te krijgen. Manipulatie is jou de schuld geven. Nooit hand in eigen boezem steken.

Je voelt dit, maar dat gevoel negeer je in eerste instantie vaak. Zodra je je ongemakkelijk gaat voelen, ergens je vinger niet op kan leggen. Gedrag ziet dat geen balans heeft, grote uitvallen en dan weer poeslief.

Als je dit voor mij over hebt, doe ik dat voor jou. Ik weet dat je heel druk bent, maar toch wil ik je vanavond heel graag zien. Op geen enkele manier echt rekening met je houden, is manipulatie. Altijd voor wat hoort wat.

Zeg je nee, geeft een medium van Top-Paragnosten aan, krijg je een scheldkanonnade. Je mag van een manipulator namelijk geen nee zeggen. Als je dit allemaal voelt en meemaakt, weet dat je dan te maken hebt met iemand die plezier heeft om iemand anders in de hand te willen krijgen.

Neem direct afstand, reageer nergens meer op. Je kunt nog een keer zeggen. Ik verbreek het contact. En dan krijg je als een bevestiging hiervoor van de manipulator nog berichten opgestuurd.

Want die kan het namelijk niet hebben dat je het contact verbroken hebt. Dan weet jij genoeg! Ik heb het juiste gedaan.