Hoe vind je vrede in een wereld die in brand staat

Hoe vind je vrede in een wereld die in brand staatHoe vind je vrede in een wereld die in brand staat. het zal niemand zijn ontgaan. De wereld staat in brand. Werkelijk op alle fronten speelt er iets. Geen kleine dingen die zomaar op te lossen zijn. Grote hoofdstukken, als klimaat, woningen, vervoer, energie, oorlog, voedsel, geld. Allemaal vraagstukken met een enorme impact op een mens zijn welzijn.

Dat we momenteel lijnrecht hierdoor tegenover elkaar kunnen staan, is een logische. Het lijkt wel of momenteel het leven over je heen walst. Waar is de tijd gebleven van onbezonnenheid, weten waar je financieel aan toe was. Een avondje gezelligheid en rust.

Dat de vrede moeilijk te vinden is, in een wereld die met zoveel kampt, begrijpen wij van Top-Paragnosten heel goed. Toch is het niet moeilijk om vrede te vinden. Het zit in je. Het zit in ieder mens.

Het is een kwestie van het te vinden en toe te gaan passen. Ja maar, ik heb geldzorgen. Ik kan mijn kids niet het juiste geven. Ik ben bang dat ik mijn baan kwijtraak. Dat is in de kou moet zitten. Ik ben bang dat er straks hier ook een oorlog is.

En dan zeg jij dat de vrede makkelijk te vinden is. Terwijl het in de hele wereld een grote chaos is? Nou zeg het dan maar, lief medium van Top-Paragnosten. Want als het een plausibele oplossing is, dan liever vandaag als morgen.

Dat ik weer de rust krijg en mij niet meer druk hoef te maken en angstig te zijn. Ben dat nu al een paar jaar. Al die verplichtingen en spanningen, om niet ziek te worden en dingen tegen je wil in te moeten doen.

Wat we vaak doen is harder worden. Gemener ook. We gaan ook harder roepen, onze mening verkondigen. Gelijk willen hebben. Anderen de grond intrappen. Best makkelijk om dat via social media te doen.

Wil je in zo’n periode vrede vinden, wordt dan niet harder. Wordt juist liever. Liever voor jezelf, dan wordt je als vanzelf liever voor anderen. Als je dat wordt, wat doet liefde? Juist, harmonie geven, ruimte geven, rust geven.

Maar liefde doet nog veel meer. Die zorgt voor waarheid boven tafel te laten komen. Die zorgt voor licht in de duisternis. Liefde zorgt voor mooie verbintenissen. Maar pas dara ook weer voor op. Voor je het weet vorm je een groep.

Dat kan voor de groep aanvoelen als gelijkgestemden. Maar een gelijkgestemde groep kan ook weer de vrede juist weer loslaten. Oftewel, opereer in een wereld die in brand staat, als een eenling. Praat er over.

Maar ga niet de nader jouw standpunten willen meegeven. Juist net. Zaai plantjes hoe of een ander ook de vrede kan vinden, terwijl de wereld in chaos is. Des te meer mensen dit gaan vinden in zichzelf.

Des te meer de liefde de kans krijgt de chaos wereldwijd weg te vagen. Zodat we weer gaan stabiliseren. Geen enkele storm blijft hangen en het universum zorgt altijd goed voor ons. Je hoeft dus nergens bang voor te zijn.

Datgene wat niet terecht is, zal er ook niet komen. Heb daar maar vertrouwen en geloof in.