Liefde & Loslaten voor velen een onmogelijke combi

LIEFDELiefde, oh we snakken er allemaal naar. Worden er dagelijks mee geconfronteerd. Met films, reclames, verhalen, boeken, gesprekken. Zo willen we het hebben. Zo willen we het zien, dat is dat magische gevoel dat liefde je geeft. Als dat er toch eens echt zou kunnen zijn. Magisch!.

Wat als voor jou liefde niet soepel verloopt. Relaties niet willen lukken, dan kun je daar enorm teleurgesteld door raken. Je kunt aan jezelf beginnen te twijfelen, je kunt bang worden om je nog te binden met iemand. Je kunt elke keer de schuld bij de ander neerleggen. Wat de reden ook is, als een liefdesrelatie niet is, zoals we het op ons netvlies hebben staan, zijn we diep, diep teleurgesteld.

Dan krijgen je te horen van spiritueel medewerker Clarisa op www.top-paragnosten.nl dat liefde loslaten is. Ja denk je bij jezelf, dat snap ik allemaal wel en ik doe mijn best. Maar al wat er niet gebeurt is dat ik een fijne liefdesrelatie heb. Ik ervaar eigenlijk alleen maar leegte, eenzaamheid en verdriet.

Ik zou zo graag weten hoe ik het toe moet passen. Ze heeft het me uitgelegd hoor, medium Clarisa, en toen begreep ik het ook heel goed. Maar als je dan ophangt, na het telefonisch consult, dan denk je van, hoe zit het nou ook alweer.

Ik vertel het je graag in dit blog, dan kun je het bij mijn blogs, boxnummer 53, op je gemak rustig teruglezen.

Liefde & Loslaten

Als we puur naar liefde kijken. Is dat iets wat je vast kunt houden. Is het zichtbaar? Nee, het is voelbaar. Dat is het enige. En we snakken er allemaal naar. Als hete r dan is, en het voelt heel fijn, willen we het het liefst nooit meer kwijtraken. Daar zit onze angst. Stel je voor dat, dat dit verdwijnt. Dat dat mij pijn gaat doen. Dat het er niet meer is.

Wat ga je dan onbewust doen? Jezelf laten zien, zoals je eigenlijk niet bent. Jezelf wegcijferen, als er iets niet goed voelt. Zonder dat je het in de gaten hebt, begin je vast te houden. En ondertussen jezelf kwijt te raken.

De liefde voor jezelf maakt je ondergeschikt, om de liefde van een ander te kunnen houden, let wel vasthouden. Wat zal er gebeuren denk je, als jij je anders voor gaat doen, dan wie je bent. Wat zal er gebeuren, als je alles goed vindt, omdat je bang bent aan te geven wat je wel en niet fijn vindt?

Denk je dat die ander jou dan leert kennen? Rekening met je gaat houden? Nee, want jij zegt niets, je laat alles toe. Denk je dat die ander jou dan voor vol aan blijft zie? Jou van waarde blijft vinden, moeite voor je blijft doen?

Nee, want je vindt alles immers goed, wat je niet vindt, maar het benoemen, zeggen doe je niet. Dit is een verkeerde manier van in een liefdesrelatie staan. Een verkeerde manier je aan iemand hechten. Het gevolg hiervan is, dat de ander jou gaat loslaten. Er is immers geen juist samen. Laat dat nou precies zijn, waar je bang voor was.

Je hebt het zelf opgeroepen, want Je klampte je aan de ander vast. Had je de ander vanaf het begin losgelaten, dan was jij jezelf gebleven. En was de relatie er naar grote waarschijnlijkheid ook gebleven.

Je had dan in ieder geval op een andere manier gekeken. Ben ik wel of niet blij met deze partner? Dan had je gezien, nee, of ja. Bij nee, had jij afscheid genomen. Want dan weet je, ik ga toch iets niet vasthouden, wat helemaal niet goed voor mijs is.

Bel me gerust met al je liefdesvragen.

Medium Clarisa

Top-Paragnosten

Box 53