Maak van je zelf geen slachtoffer

Maak van je zelf geen slachtofferMaak van je zelf geen slachtoffer. Enig idee hoe vaak of je ergens over klaagt? Vast en zeker niet. We zijn het zo gewend om iets niet oké te vinden, goed te vinder, anders te willen, over iemand te praten achter zijn rug om, ons ergens mee te bemoeien, te oordelen.

En weet je, dit valt allemaal onder de categorie klagen. En met klagen maak je en vind je dat jij het slachtoffer bent. Niet bij stilgestaan hè, dat jouw gespreksstof de hele dag door een vorm van klagen is.

Dat is het dus wel en het kan zomaar zijn dat jouw vermoeidheid hier uit voortkomt. Of dat je je niet gelukkig voelt, kan ook zomaar hierdoor ontstaan. Dat je je niet gezien en gehoord en gerespecteerd voelt, komt ook voort uit klagen.

Beeld je even in, je komt op je werk en je  ziet direct die ene collega, die je eigenlijk niet mag. Nee hè, denk je, moet dat nou en met een grote boog, hoofd naar beneden, slinkse blik dat de ander je niet aanspreekt, snel je door de gang.

Wat een onderliggende emoties brengt dit met zich mee zeg. Ook dit is een vorm van klagen. Jij mag de ander niet. Moet je daarom jezelf zo gaan voelen en moet je om die reden zo doen? Kost je zoveel negatieve energie zegt een top paragnost van Top-Paragnosten.

Wat denk je van even met iemand praten voor de ingang van een supermarkt. Heb je dat gehoord over die en die, nou ik begrijp het niet hoor, dat ze dat hebben gedaan! Klagen, oordelen, beoordelen en afwijzen.

Zodra je het ziet, ga je het zien, waar we als mens nodeloos veel energie door kwijtraken en eigenlijk onszelf tot slachtoffer maken, zegt een medium van Top-Paragnosten. Maar ja, de mens doet nou eenmaal zo.

Komt doordat we als mens in een competitie worden geduwd. De beste moeten willen zijn, Beter dan een ander, rijker, mooier. Allemaal zaken die in ons leven niets toevoegen, maar nog steeds wel aan ons worden meegegeven.

Zo loopt praktisch iedereen als slachtoffer rond. Maar waarvan dan en waardoor? Waarom doen we ons als mens dit onszelf aan? De vraag is, doen we ons dit zelf aan of wordt het ons aangeleerd. Dat laatste.

We leren het aan als kind zijnde. En het is een van de grootste dooddoeners in een mens zijn leven. Slachtoffer worden en zijn van een prachtig aards leven. Dat zo ongelooflijk fijn kan zijn, als we mee zou krijgen wat wel belangrijk is in het leven.

Dat we zouden leren dat we allemaal perfect zijn, zoals we zijn. Dat we allemaal uniek zijn zoals we zijn. Dat het juist de bedoeling is om zo te zijn. Dan zou er geen competitie zijn. Zouden we elkaar alles gunnen.

Maar helaas, zegt een medium van Top-Paragnosten, zover zijn we nog lang niet, dat we deze wijsheid, die spirituele wijsheid is, zullen gaan meekrijgen. De mens zou eens wijzer zijn. Want zodra je deze wijsheid tot je neemt.

Stap je acuut uit de slachtofferrol en ga je je eigen leven op je eigenwijze vorm geven.