meditatie

Meditatie, meditatieWanneer de volle maan eraan komt verandert er iets in de atmosfeer. De maan heeft invloed op het water en wij bestaan voor 70 procent uit water. Het is dus niet zo verwonderlijk dat wij de directe invloed daarvan ondervinden.

Zelf ervoor ik voor de aanvang van de volle maan regelmatig onrustige nachten en slapeloosheid. Met mij zijn er meerdere mensen die dit hebben alleen de link niet hebben gelegd met de Maan.
Om ons bewustzijn te activeren hebben we focus nodig, om focus te krijgen hebben we intenties nodig. De volle maan is bij uitstek ideaal om oude gewoontes en ballast los te laten. Meditatie vanuit een groepsproces met mensen die dezelfde intentie hebben verhoogt de frequentie en energie.
Er zijn momenteel door Covid een aantal restricties als het gaat om samenkomen voor meditaties. Wat ik vooral doe op momenten als deze, is me focussen op wat wel kan. Heb ontdekt dat Michael Pilarczyk een mooie app heeft ontwikkelt met meditaties. Genaamd Meditation Moments,  dagelijks neem ik de tijd deze te luisteren en te focussen op het hoogste doel. In mijn geval is dat mensen helpen die even iemand nodig hebben om tot inzichten te komen.
Door  te focussen op wat je hoogste goed is trek je zaken aan die dit proces versnellen. Meditatie verschaft helderheid, in mijn geval is dit heel belangrijk omdat ik me dan beter zuiver kan afstemmen.
Meditatie geeft me ook energie, en deze energie is hard nodig.
Wanneer ik mezelf deze tijd niet gun, merk ik dat gedachtes snel kunnen afdwalen en zelf negatief denken kunnen aansturen. Het donker kan sneller binnenkomen dan het licht, het is hoe we geprogrammeerd zijn. Al snel verliezen we de controle, we willen het bewust niet, maar vanuit onbewustzijn trekken we het aan.
Soms weten we niet precies welke richting we op willen, wees dan duidelijk naar jezelf het even niet te weten. In dat soort gevallen vraag ik de gidsen om hulp, ik vraag; kunnen jullie me helpen met duidelijk krijgen wat ik precies wil en wat goed voor me is?
Voor elk probleem is er een oplossing, wanneer je je focust op helderheid, dient de oplossing zich aan.
Wat zou voor jou een reden zijn om te mediteren?
Namaste