Opschonen van oude tapes

Opschonen van oude tapesVerlichting, Ascentie, Transformatie…ik denk dat ondertussen de meeste mensen ondertussen die woorden als heel vertrouwd klinken.
Heb ik wel iets anders voor dit blog bedacht, nl opschonen van oude tapes.
Ons brein kunnen we zien als een tape recorder waar alles wat we tijdens onze kindertijd en jeugd opgeslagen hebben en weet je dat we heel wat van die informatie in de vorm van geboden, verboden, oordelen enz….blijven afspelen, behalve als we bewust zijn dat één en ander niet meer klopt of niet meer past in ons leven. Ik geef een voorbeeld van mezelf. Als kind hoorde ik vaak voor ik de straat overstak…’ Voor je oversteekt moet je links en rechts kijken ‘ en dit hoorde ik niet alleen van mijn ouders maar ook nog op school en ik blijf het automatisch doen en dat is goed, want dat is heel verstandig en voorkomt dat ik onder een auto loop. Sommige tapes die voor onze veiligheid zorgen zijn dus wel goed! Alleen zijn de meeste van die tapes ons eigenlijk niet meer van dienst en kunnen ons leven zodanig beïnvloeden dat we niet voluit durven te leven. Op het vlak van relatievorming vb als je steeds hebt gehoord: ‘ Mannen kan je niet vertrouwen ‘ of ‘ Vrouwen zijn enkel maar uit op het geld van mannen ‘ of ‘ Kinderen zijn enkel maar last ‘ …en je blijft die stellingen voor waarheid aannemen, dan zijn we al bevooroordeeld nog voor we iemand de kans geven het tegendeel te laten ervaren. Veel van die tapes zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen waaruit generalisaties gevormd worden. En geloof me, generaliserend denken doorbreken is geen makkie omdat ons brein meestal heel lang bepaalde informatie heeft opgeslagen en niet zomaar te deleten is. Mocht het zomaar kunnen, dan zouden we gemakkelijker ons programma kunnen herschrijven. Het wordt soms afgedaan als, even een cursus volgen, gedachten veranderen, hopsakee, klaar ermee. Gedachten volgens ook een energetische weg, hebben zich ook energetisch ‘ vastgezet ‘ en bij een poging om maar iets te veranderen komt angst om de hoek kijken. Angst om de inhoud van die tape te verliezen, want die tape gaf toch wel duidelijkheid, met die tape in je brein moet je niet nadenken, maar gewoon op het knopje duwen en dat brein herhaalt wat je hebt geleerd tijdens je opvoeding en socialisatieproces. Met andere woorden, we zijn allen goed aangepast, we lopen keurig in de rij, geen gedoe, geen problemen…alleen werkt het niet langer meer op die manier. Dus veranderen? Is dat echt een makkie? Misschien wél als je geluk hebt in een omgeving terecht te komen, bij vrienden vb die je doen nadenken over jouw tape. Of door een partner die met zijn tape jouw tape in vraag stelt en omgekeerd. Het lijkt een beetje mechanisch, niet, maar ons brein is nu eenmaal een computer die heel veel informatie opslaat, alleen is het maar de vraag welke informatie nog nuttig en zinvol is en welke niet meer.
Kijk eens naar jouw tapes, wees maar gerust, we hebben allen tapes die gaan van moeten naar mogen. Moet jij altijd de deur opendoen voor een ouder persoon? Mogen ouderen, omdat ze ouder zijn, altijd voorsteken aan de kassa? Waar halen we dit allemaal vandaan…Omdat we zo beleefd zijn? Omdat we dit van kleinsaf -tig keer gehoord hebben dat oude mensen op alles en iedereen voorrang hebben? Tapes die je zeggen wie goed en slecht is, wat mag en niet mag, hoe jij als meisje/ vrouw of als jongen/ man moet zijn …allemaal innerlijk ‘ banden ‘ die nog steeds een grote impact kunnen hebben op jouw leven, al ben je ondertussen de 40 voorbij.
Welke banden werken bij jou nog steeds beknellend en afremmend? Welke tapes draai jij nog steeds, misschien zelfs elke dag af, terwijl je heel goed voelt dat je er niet zo blij mee bent, maar toch…. Ze hebben een zodanige invloed én kracht om elk facet van wie je bent, dat het je sociale contacten beïnvloedt.
Heb je vaak gehoord dat je sterk moest zijn als jongetje, dat je geen emoties moest tonen want dat was iets voor meisjes ( ook een label) en mietjes ( oh my God, een mietje) en zit je nu met de gebakken peren want je hebt een meisje aangetrokken die wil dat je je emoties toont, dat je over je gevoelens praat. Ik hoor dit vaker van vrouwen ‘ Mijn man kan niet praten over zijn gevoelens, hij duwt alles weg ‘. In het meest gunstige geval gaan man en vrouw in therapie om emoties te leren uiten. In het minder gunstige geval geeft de vrouw alle moed op, compenseert het gemis op -tig manieren van shoppen tot de bankkaart ‘ saldo ontoereikend ‘ aangeeft tot onverwachts een man te treffen die wél met emoties kan omgaan. Lastig, heel lastig en soms verdrietig. Want de vrouw wil haar man niet kwijt, maar hij heeft nooit zijn emoties geuit en kan het niet en wil het niet, het dient tot niets. Hij heeft het trouwens nooit gezien in het gezin van oorsprong en zijn ouders maakten hier geen punt van. Die knellende banden verwittigen ons om heel waakzaam te zijn op oude informatie die we afspelen in onze relaties en beïnvloeden. Wanneer veroordeel je jezelf of je partner? Ben je er je bewust van als wilt bewijzen dat je gelijk hebt? Vertel je soms aan je partner of anderen wat hoort en wat niet hoort en onderzoek je wel eens vanwaar dit oordeel komt? Is dat wel jouw mening of is dat een oude programmaatje wat afgespeeld wordt?
We zijn dus allemaal op één of andere manier gevormd, in wikkels geïndoctrineerd ( in het ergste geval) en ik geloof dat de meeste dingen die we hebben geleerd ook kunnen ont-leren, ont-wikkelen, alleen vraagt het wel een kritische kijk op onszelf. Zoals we dan zeggen: we doen aan zelf-reflectie en we wijzen voor één keer niet naar onze opvoeders, want we zijn allen het product van de tijdsgeest, van de opvoeding in een bepaalde tijdsgeest en ook onze opvoeders zijn weer het product van enz….
In de tijd toen ik nog in het onderwijs gedragswetenschappen doceerde, had ik een heel interessant thema in het lessenplan: nl generalisaties, hoe ontstaat dat en waar komen generalisaties vandaan. Mijn toenmalige jonge leerlingen herhaalden grotendeels de informatie die ze hadden gehoord of meegekregen van hun opvoeders/ ouders en stonden verbaasd te kijken bij de vraag of zijzelf er ook zo over dachten. De lessen waren wel behoorlijk geslaagd omdat ik hen op weg had gezet tot zelfreflectie en het leren om een eigen mening op te bouwen. Gelukkig had ik ook een paar rebelletjes in de klassen die hier mede voor dit succes zorgden. Dat waren dan mijn indigo- snotaapjes maar ontzettend wijs!
Alleen al het luisteren naar je taalgebruik en hoe vaak je veralgemeningen neerzet als waarheden…niemand, iedereen, nooit, niets, moeten, mogen, het hoort niet….en zeker de veroordelingen over mensen die erop volgen als slecht tot bijna de heiligverklaring uitroepen. Voelen we allen niet af en toe betrapt als we iemand of onszelf een label geven?
En erken je bij jezelf als je je emotioneel voelt, sneller de neiging hebt om bepaalde oude tapes af te spelen…omdat ze je dan een hulpeloos gevoel geven…’ Zie je wel, ik ben een nietsnut, mijn vader heeft gelijk gehad….’
Kom je hier dus écht verder mee? Je wil een project opzetten en het lukt niet onmiddellijk, zelf zie je nogal wat beren op de weg ( daar komt die oude informatie dat je een nietsnut bent van je vader) je omgeving loopt niet zo warm met je project, je partner vindt dat je toch teveel aandacht geeft aan je droomwens en niet zoveel tijd spendeert met haar, maar je verzekert haar dat het wel verandert, je wil dit doen voor jezelf en je krijgt ondertussen zoveel stress dat je het na een korte tijd opgeeft en eindigt met ‘ zie je wel, ik ben een nietsnut ‘. Jammer maar dit heeft te maken met die oude overtuigingen waarmee je echt niet geboren bent, maar je wel voor waarheid hebt aangenomen. Je bent een nietsnut en dat is de waarheid. Hoeveel stemmetjes die je tot negatieve overtuigingen hebben gebracht, hoor jij nog? Van wie? En hoe ga jij nu die stemmetjes het zwijgen opleggen, want jij bent niet meer dat kind? Jij bent nu een volwassene en toch weet je dat je dit nu heel graag wil veranderen, ombuigen , transformeren…en nu komen we bij dit punt : transformeren met een bagage vol met oude rommel van overtuigingen, houdt je tegen om bewust je leven te leiden zoals jij het echt graag wilt. Je kan geen stappen overslaan, je springt ook niet onmiddellijk op de hoogste trap van je ladder, maar je stapt trapje per trapje naar omhoog.
Jij kan nu beslissen wat je met die oude rommel wilt doen, jij kan die oude tapes vervangen door krachtige, bemoedigende, ondersteunde berichten over jezelf en van jezelf. En door dit te doen, in een omgeving waar je je veilig voelt om je kwetsbaarheid te laten zien en te delen met de mensen die van je houden, geloof me…dat is de weg naar transformatie. Is dit saai, of word je hier depri van: net niet. Het geeft je je vleugels die al zolang gekortwiekt waren, je hebt nieuwe perspectieven, je leven krijgt een nieuwe zin.
Voel je dat er traumatische ervaringen zijn die je toch dieper zal moeten aanpakken dan raad ik mensen EMDR aan. Ik heb die opleiding jaren geleden gevolgd en ik kan toch wel bevestigen dat dit een bijzonder krachtige intensieve manier is om alles wat zich energetisch heeft vastgezet, van het kleinste tot het grootste trauma, losgemaakt wordt met healing tot op diepzielsniveau.

Het is ieders geboorterecht gelukkig te zijn, en al is het verleden nog zo zwaar, je kan altijd je script vanaf hier en u ZELF herschrijven. Maak er jouw SCRIPT van!
Wil je hier graag over sparren of chatten? Je bent van harte welkom!

Box: 16 Medium Margret
Medium Margret
Beschikbaar
 
Gespecialiseerd in ZielsLiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel en Kundalini advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Box: 24 Paragnost Eva
Paragnost Eva
Beschikbaar
 
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Box: 29 Medium Marion
Medium Marion
Beschikbaar
   
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Box: 36 Spiritueel coach Sky
Spiritueel coach Sky
Ingesprek
 
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Box: 10 Medium Arlette
Medium Arlette
Ingesprek
 
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Box: 39 Lies
Lies
Ingesprek
 
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Box: 53 Spiritueel Coach Clarisa
Spiritueel Coach Clarisa
Ingesprek
  
Medium, Liefdes&Relatieproblemen. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Helderziend- en wetend. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Box: 61 Paragnost Marco
Paragnost Marco
Ingesprek
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Spiritueel coach. Narcisme, Blokkades, Angst en stress, psychische problemen. Afstemmen op deze tijd    

Box: 03 Evees
Evees
Offline
 
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Box: 05 Medium Layla
Medium Layla
Offline
 
Zit je met een probleem heb je een vraag waarbij je inzichten nodig hebt dan help ik je graag met mijn winty s (gidsen)surinaamsezigeunerwaarzegkaarten en de tarotkaarten en de pendel kan ik je duidelinkheid gevenoverhetveleden en het heden

Box: 06 Medium Kitty
Medium Kitty
Offline
 
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Box: 07 Medium Laura
Medium Laura
Offline
 
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Box: 08 Paragnost Bernadette
Paragnost Bernadette
Offline
 
Niet aangeleerd maar aangeboren. Hierdoor help ik je inzichten te krijgen waar je problemen en blokkades liggen. Waardoor je verder kunt in je leven om je doelen en wensen te bereiken.

Box: 11 Medium Betty
Medium Betty
Offline
  
Energetische coaching, dating en liefdes advies, zzp consult, spiritual counseling. 

Box: 12 Oryn
Oryn
Offline
 
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Box: 13 Medium Olivia
Medium Olivia
Offline
 
   Helderwetend & intuitief Medium narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) Coach en kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Box: 14 Medium Maria
Medium Maria
Offline
 
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Box: 15 Medium Daniël
Medium Daniël
Offline
 
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Box: 17 Valantino
Valantino
Offline
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Box: 19 Medium Regina
Medium Regina
Offline
 
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Box: 20 Anita
Anita
Offline
 
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Box: 22 Paragnost Thea
Paragnost Thea
Offline
 
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Box: 23 Paragnost Marie
Paragnost Marie
Offline
 
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Box: 25 Elise
Elise
Offline
 
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Box: 26 Cleopatra
Cleopatra
Offline
   
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Box: 28 Faroek
Faroek
Offline
 
Healer | Transformatie | Starseed Zielsliefde | Multi-Dimensionaal | LGBTQ+

Box: 31 Katja Charlotte
Katja Charlotte
Offline
  
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Box: 32 Medium Angie
Medium Angie
Offline
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Box: 33 Linda
Linda
Offline
 
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Box: 35 MariaLouise
MariaLouise
Offline
 
Complexe relaties/situaties • Helder voelend • Intuïtief Coach • HSP • Transformatieproces • Spirituele ontwikkeling • Angst • Stress

Box: 37 Medium Layla (2)
Medium Layla (2)
Offline
    
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Box: 42 Medium Amy
Medium Amy
Offline
 
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Box: 43 Medium Rosali
Medium Rosali
Offline
 
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Box: 46 Medium Corina
Medium Corina
Offline
 
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Box: 50 Medium Diana
Medium Diana
Offline
 
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Box: 04 Albert
Albert
Offline
  
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Box: 56 Medium Carine
Medium Carine
Offline
 
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Box: 58 Medium Jeanette
Medium Jeanette
Offline
  
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Box: 62 Medium Bhartie
Medium Bhartie
Offline
 
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Box: 65 Michael
Michael
Offline
 
Medium, paragnost met veel ervaring Engelen, zielen. Voor verleden, heden en toekomst!

Box: 67 Paragnost Martie
Paragnost Martie
Offline
 
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Box: 70 Klanten Service Box
Klanten Service Box
Offline
  
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.

Box: 52 Paragnost Lis
Paragnost Lis
Offline
 
Paragnost/ helderziend. gespecialiseerd in relatie problemen, coaching, kaartreading met de Lenormand kaarten en de Psychic Tarot. Advies op voeding.