Saturnus en Venus

Saturnus en VenusSaturnus en Venus. Werk en Saturnus. Saturnus is ons bekend als een Romeinse mythologische figuur die een rol speelde in de astrologie en alchemie. We zien hem afgebeeld als een oude man die somber met zijn hoofd in zijn handen zit. Op financieel vlak pot hij zijn geld op en is bezig met geometrie. En wat ons vooral bekend is, hij houdt van structuur, regels en hiërarchie.

Wat is het verband met werk? Wij mensen hebben vanuit een sterke overtuiging geleerd dat we hard moeten werken om iets te bereiken. Wat dat iets moeten bereiken ook moge betekenen, dat is voor iedereen anders. We moeten braaf zijn en gehoorzamen aan dé instanties, dé autoriteiten, de verticaal opgerichte hiërarchische ladder beklimmen om succesvol te kunnen zijn.
Hebben we niet allemaal bewondering voor mensen die hét hebben gemaakt? Ik bedoel hiermee: een vette bankrekening, hoge functies, titels, naam en faam. Kijk eens naar gebouwen die structuur, orde, gezag en autoriteit uitstralen? Het kan zijn dat je je hier prettig bij voelt.
Stel je dan eens voor dat je een werkplek zou kunnen creëren die de energie van Venus ademt? Laat je fantasie even de vrije loop. En stap dan van de ene plek naar de andere en ervaar het onderscheid.
Een werkplek met Venuskwaliteiten zou een mooi evenwicht kunnen creëren voor de strenge, strikte en vaak koud aanvoelende werkplekken. Een werkplek waarin de beide energieën van de vrouwelijke en mannelijke verenigd worden, wat zou bijdragen aan meer zachtheid en verbinding op hartsniveau.
Op de werkplek, hartsniveau? Hoe haal je het in je hoofd?
Jazeker. Tel maar eens de uren die je doorbrengt op je werkplek. En voel maar eens hoe het gesteld is in de verbinding tussen je hoofd en je hart op je werkplek.

Inspirerende hartegroet
Mieke
www.miekecoigne.com