Serpentijn

Serpentijn is olijfgroen, geelgroen, lichtgroen of zilverachtig van kleur. Ook wordt serpentijn wel eens onder de naam New Jade benoemd. Serpentijn brengt balans in lichaam en geest. Serpentijn helpt negatieve energie en straling buiten te houden.

Deze edelstenen werken kalmerend bij nervositeit, spanningen of stress. Ook bij conflicten bevordert de steen het sluiten van een compromis. Ook seksuele problemen veroorzaakt door spanning kan met behulp van de steen worden vermindert.

Spiritueel bevordert de serpentijn steen de spirituele vermogens en zijn ze geschikt om meditatie te ondersteunen. Fysiek brengt de steen evenwicht. De steen werkt kalmerend. Serpentijn werkt reinigend, ontgiftend en pijnstillend.

Serpentijn

Wat is serpentijn?

Serpentijn staat vooral bekend als de groene steen, met een gele, bruine of witte tekening. Eigenlijk is serpentijn de naam van een groepje zeer verwante mineralen, antigoriet, lizardiet en chrysotiel. Deze mineralen zijn vaak innig vergroeid.

De naam serpentijn is afkomstig van het Latijnse woord serpens, wat slang betekend. Dit vanwege de kleur en de tekening. Wat de steen geneeskrachtig maakt is dat deze in verbinding zal staan met verschuivingen en veranderingen in Moeder Aarde.

Serpentijn is een verzamelnaam voor een aantal verwante mineralen. De chemische verschillen hiertussen zijn eigenlijk heel klein. Antigoriet en lizardiet hebben een gelaagde structuur. Chrysotiel is vezelig en wordt ook wel witte asbest genoemd.

Serpentijn en de spirituele werking

Spiritueel gezien bevordert de steen spirituele vermogens, dit met betrekking tot je hart chakra. De ontdekkingstocht op spiritueel gebied wordt liefdevol gestimuleerd. Voor het opschonen van je hele aura kun je de witte serpentijn op je hart leggen, de zwarte of bruine in je linkerhand en de groene in de rechterhand. Zo krijg je je hart chakra in balans.

Serpentijn heeft een positieve werking, maakt optimistisch en laat je de wereld kijken door een derde oog. Serpentijn is de steen van innerlijke vrede.

Bij de chakra’s helpt de serpentijn voor een natuurlijke stroom van energie. Serpentijn opent nieuwe kanalen via waar de Kundalini energie door het lichaam kan stromen.

Mentaal helpt de steen evenwicht vinden

Op mentaal gebied heb je bij serpentijn op verschillende momenten profijt. Wanneer je bijvoorbeeld zou willen afvallen, of een ander dieet wilt, dan ondersteunt de serpentijn jouw doorzettingsvermogen.

Serpentijn is een goede steen die je beschermt tegen negatieve energie. Het helpt je om zonder angsten nieuwe dingen op te pakken.

De steen kan ook een connectie maken met het verleden, hierdoor kan het genezing bieden uit vorige levens.

De steen werkt kalmerend op emotioneel gebied

Bij emotionele stress, is serpentijn de edelsteen voor jou! Het helpt je om rustig te blijven en oorzaken van situaties te zien. De steen helpt bij een gebroken hart om je opnieuw open te stellen voor nieuwe relaties.

Ook draagt serpentijn bij aan de betrekkelijkheid van alles zien. Dit helpt je om je minder aan te trekken van wat anderen vinden. Seksuele problemen veroorzaakt door stress hebben ook baat bij de serpentijn. Wanneer seksuele problematiek ontstaan is door stress kan de steen zorgen voor innerlijke rust.

Fysiek brengt serpentijn jou ook veel

De krachtige steen activeert het immuunsysteem. Dit biedt jou ondersteuning bij infecties of ontstekingen (vooral bij luchtwegen en longen). Ook harmoniseert serpentijn het hormonaal systeem. Dit vooral bij de schildklier, alvleesklier en de omzetting van voedsel in energie.

Serpentijn helpt de milt en nieren bij het ontgiften en reinigen van vloed. Het houdt daarbij ook de waterhuishouding in orde. Ook andere spanningen als spierspanning kunnen worden vermindert door de serpentijn edelstenen. Bij overmatige verzuring, en het calcium en magnesium gehalte helpt serpentijn om de insuline productie op peil te houden. Serpentijn remt overmatige verzuring.

Serpentijn vermindert menstruatiepijn, dat ontstaat door een gesprek aan magnesium. Een te laag magnesium gehalte heeft invloed op de menstruatie. De edelsteen vermindert menstruatiepijn.

Varianten van de serpentijn

De lichtgroene tot gele serpentijn maakt contact met engelen en is een gevoelige variant. Deze steen maakt een connectie met het verleden, heden en de toekomst. De steen kan genezing bieden.

De zwarte serpentijn is eigenlijk donkergroen en heeft de kracht om negatieve energie uit vorige levens die in de chakra’s zijn opgeslagen te verwijderen. Deze heeft dezelfde kracht als de edelstenen met groene kleur, maar reageert krachtiger op blokkades.

Weetjes over de serpentijn

  • Waar de serpentijn gevonden wordt? Zimbabwe, Canada, Rusland, Noordwegen, Italië
  • Welk sterrenbeeld er hoort bij de serpentijn? Sterrenbeelden waterman, tweelingen en leeuw.
  • Zo heeft de steen spirituele vermogens, remt overmatige verzuring en heeft een positieve werking op innerlijke rust.
  • De verzorging serpentijn? Niet te lang blootstellen aan water.

In contact komen met een medium of paragnost om te praten over edelstenen

Zou jij graag meer willen weten over de kristallen? Wil jij op een bepaalde wijze inzicht in hoe de steen spiritueel bevordert? Of wat de positieve werking is van bepaalde stenen? Sommige mediums en paragnosten van Top Paragnosten kunnen jou hier mee helpen.