Spirituele vrijheid ervaren

Spirituele vrijheid ervarenWat is vrijheid? Diep van binnen weten we dat allemaal. Het is doen datgene wat goed is voor jezelf. Maar kan dat? Doen we dat, durven we dat? Zijn we in staat om te doen wat goed is voor onszelf, of zitten we vast in vastgeroeste overtuigingen? Heeft de angst ons in de greep, omdat we bang zijn iets kwijt te raken?

Vrijheid, iedereen verdient het, maar velen hebben het niet, het gevoel van vrij zijn. Kunnen doen en laten wat je wilt en wanneer. Er moet immers geld op de plank komen. Daarvoor moet worden gewerkt en de meeste mensen werken voor een baas. En die baas die kan heel menselijk zijn en rekening houden met zijn medewerkers. Of juist helemaal niet.

Je moet het maar net treffen om ergens te werken waar je je geen nummer voelt. Maar al heb je werk, wil nog niet zeggen dat je je dan vrij volt. Er komt dan weliswaar geld op de plank. Maar is dat voldoende om van te leven en ook nog leuke dingen van te doen. Of is het elke maand sappelen om weer rond te komen.

We associëren vrijheid vaak met werken, geld en dingen daarvan kunnen doen en kopen. Maar spiritueel gezien is dat helemaal geen vrijheid. De spirituele vrijheid staat los van dit alles. Deze is veel meer gericht op het voelen.

De bewustzijn van de aanwezigheid van een ziel, die zich vrij mag voelen. Vrij in de zin van niets te moeten of te hoeven. En vanuit die basis de dingen doen, waar jij zelf voor wilt gaan. Omdat je daarin je ei kwijt kunt. Energie van krijgt en je ziel mee voedt.

Dat kan werk zijn, maar het gaat je dan niet om de beloning in geld. Het gaat je om datgene wat je doet en als zinvol ervaart. Het gaat je om het creëren. Wie is er nu bezig met zijn werk en denkt daarbij, wat heerlijk. Hiermee doe ik mijn ziel ene plezier en ik creëer iets? Zeg het maar.

En toch is dat de enige vrijheid van overvloed waarbij de mens op het aardse zich goed zal voelen. Al het andere waar we bij aan vrijheid denken, is schijn vrijheid. Om die reden zijn ook zo ongelooflijk veel mensen angstig, bezorgd, overspannen, opgebrand, relationeel problemen. Allemaal, omdat ze moeite hebben met wat is nu vrijheid.

Spirituele vrijheid is een verschuiving in het bewustzijn. Waar we overigens nu massaal mee worden geconfronteerd. Ineens valt voor veel mensen hun dagelijkse werkzaamheden weg. Geld wordt minder of zelfs en te kort. Dit alles is er niet zomaar. Het universum is heel hard voor ons aan het werk.

Maar aangezien de mens anders kijkt naar zijn aardse bestaan, is er momenteel nog heel veel tegenwerking, waardoor conflicten ontstaan. De mens staat nu vaak lijnrecht tegenover elkaar. Daar is een reden voor.

De reden is dat datgene waarvan we altijd hebben gedacht dat dat ons bestaan was. Werken, geld verdienen en uitgeven, eigenlijk niets te maken heeft met ons aardse leven. Het is een verzonnen iets. Opgelegd door een hele kleine groep. Die meedogenloos zijn. Niets om de mens geven.

En nu is het aan ons, de burger dit in te gaan zien en ons te verenigen. In te gaan zien dat ieder mens vrijheid mag ervaren ongeacht, status en geld op de bank. Niemand die voor jou kan beslissen hoe jij je leven mag leven.

We zijn er nog niet, bij de spirituele vrijheid, we zijn al wel er hard op weg naartoe.

Vrijheid is er voor iedereen!

Spirituele groet,

Clarisa box 53

Top-Paragnosten