We hebben lief omdat dat kan

We hebben lief omdat dat kanWe hebben lief omdat dat kan

We hebben lief omdat we lief kunnen hebben.
Ons hart staat open maar niet meer voor iedereen.
Velen hebben ons hart gebroken ons verraden en vaak voelden we onszelf eenzaam en heel alleen.

Vertrouwen hebben we weer moeten leren en de weg was lang. En vaak hebben we ons bezeerd om rechtop te blijven en niet te struikelen en als we toch vielen dan stonden we weer op en gingen we uiteindelijk toch weer door met opgeheven hoofd ook al waren we angstig
Toch blijven we liefhebben ook al weten we diep van binnen dat niet iedereen onze liefde waard is.

Spiritueel gezien zou je dan moeten zeggen ‘’ benader de mensen in liefde’’.
Dat mogen we doen en dat zullen we altijd proberen, maar doe dat wel vanuit de liefde voor jezelf omdat je mag bescherm wat je lief is.
Lang hebben we de hoop gehad dat er iets zou kunnen veranderen maar de mensen zijn hard en gevormd door het verleden.

Niemand ziet je zoals je echt bent ook al denkt men van wel.
We hebben allemaal vermommingen en laten maar slechts een deel zien van onszelf uit angst om gekwetst te worden.

Maar als je jezelf niet toont aan anderen zoals je werkelijk bent dan hou je ook een deel voor jezelf verborgen. Hoe kun je ooit gelukkig zijn met jezelf als je niet oprecht bent met je schaduwzijde? En als er een gekwetst mens voor je staat en je onheus bejegent wat doe je dan? Keer de andere wang toe zegt de ene ,loop weg zegt de ander, blijf staan en laat je ziel spreken ook al ben je zo angstig en voel je jezelf zo hulpeloos.

Velen spreken over Narcisme, egoïsme, borderline en noem maar op. Maar uiteindelijk zijn we allemaal roepende in de grote woestijn van het leven. We groeien wel ondertussen maar niet iedereen bloeit op als een mooie woestijnroos. Velen blijven ondanks het groeiproces hangen in verraad en egoïsme. Relaties worden niet meer gekoesterd en men leeft een eigen leven binnen de relatie. Werken aan de liefde is te lastig geworden men vlucht liever naar buiten waar anderen zijn.

Maar in stilstaand water leven veel parasieten en daardoor kun je makkelijk besmet raken met een virus, en van virussen is bekend dat ze zich zeer snel verspreiden. En zo is het dat velen hun leven buiten de relatie om invullen met anderen. Dat drijft mensen uiteraard uit elkaar.

Wiens schuld dat is, daar staat geen naam op, maar als er geen aandacht meer is voor elkaar dan is het gedaan dan ga je je heil bij iemand anders zoeken. Helaas overkomt dit 80% van de mensen die een relatie hebben. En door het internet is er al zo een grote verwijdering onder de mensen.

Niemand heeft meer echt oog en oor voor elkaar, en is snel overprikkelt juist door de snelle tijd waarin we leven.

Hopelijk komt er een tijd waarin we elkaar weer echt respecteren in relaties en dat we zien wie de ander echt is. Het zou veel pijn en verdriet schelen, de proeven zijn er uiteindelijk niet voor niets die we meekrijgen naar de aarde. Elk goed afgelegde test brengt je dichter bij jezelf.

Tot dan hoop ik oprecht dat een ieder kijkt naar zijn eigen wereld en daar eens de tijd voor neemt om dingen te relativeren, om naar binnen te stappen en eens te kijken en voelen wat is het dat je zelf kan doen om je leven weer een beetje glans te geven.

Heb je behoefte om eens te praten hierover neem dan gerust contact op met mij of de andere collega’s.

Hartegroet,
Lis box 52