Weekend-spirit (deel I)

medium helenaPieter was, zoals hij zelf zei, ont-zet-tend goed bezig met spirituele ontwikkeling.
Bovendien is hij een vaderPlus voor zijn gezin inclusief een wekelijkse vaderdag, elk weekend bij de sportwedstrijd van zijn dochter en bij de maandelijkse muziekschool uitvoeringen van zijn zoon, betaalt zijn rekeningen op tijd, komt nooit te laat op zijn werk en hij rijdt niet te hard in de auto. En ontzèttend goed bezig met spirituele ontwikkeling, want hij las veel en de maandelijkse meditaties deden hem goed. Eigenlijk liep zijn leven op rolletjes, hij voelde zich gelukkig.

Rond zijn veertigste verjaardag kreeg hij tijdens een party bij vrienden ‘zo’n feestpilletje’ aangeboden en Pieter beleefde een gedenkwaardig feestje. Het pilletje verleende aan het hele gebeuren een nieuwe intensiteit. Hij experimenteerde links en rechts wat verder en merkte dat enkele vrienden dat ook deden. ‘Wel altijd veilig hoor’ want nooit in het bijzijn van de kinderen.
Er ging een ongekende wereld voor hem open waarin de ervaringen intenser waren, de kleuren helderder, de klanken meeslepender en de mensen, ach de mensen. Nooit eerder voelde hij zich zo verbonden met mensen. Ook de dromen van Pieter werden intenser, zeker in de nachten na zo’n feestje.
Het leek waarachtig of het leven wat hij hiervoor leidde z’n kraak en smaak verloor, in vergelijking met deze nieuwe ervaringen. Alles wat hij ooit belangrijk vond, leek minder belangrijk. De wekelijkse vaderdag sloeg hij soms over (drukte op het werk en de kids worden al wat groter ook), de wedstrijden van zijn dochter sloeg hij soms over (het is ook best een eind rijden), hij kwam soms te laat bij de uitvoering van zijn muzikale zoon (hij merkt het waarschijnlijk niet eens of ik er ben) en langzaam veranderde zijn leefpatroon. Maar hij was nog steeds ontzèttend goed bezig met spirituele ontwikkeling. Want deze geestverruimende middelen, tjongejonge, daar kreeg je spirituele inzicht echt een boost van zeg. Het mediteren lukte de laatste tijd minder goed, want hij kon de rust niet meer opbrengen en eigenlijk had hij het ook gewoon te druk.
Zo gingen enkele jaren voorbij.
Pieter werd vijfenveertig en organiseerde een feestje, de kinderen logeerden met hun moeder bij haar ouders. Het feestje duurde tot zondagochtend half twaalf, en toen hij rond acht uur ’s avonds wakker werd leek het of er een tornado door zijn huis was getrokken. Via scherven en plakkerigheid vond hij de keukenkraan, hopend dat een paar flinke glazen water hem zouden helpen om helder te worden. Op zijn werk zagen de collega’s dat het een heel pittig feestje was geweest.
Ergens rond deze tijd merkte Pieter dat hij zich minder goed kon concentreren. Het leek of zijn hoofd verstopt was. Vaak dwaalde een warrige droom de volgende dag nog rond in z’n hoofd. Op het werk vlotte het niet: misverstanden met collega’s, werk bleef liggen, klanten moesten te lang wachten op zijn reactie, een slechte beoordeling. Hij begon uit te kijken naar een andere werkkring.
De relatie met zijn vrouw werd stroef, ze gaf hem niet de ruimte die hij nodig had en claimde steeds meer van zijn aandacht en tijd.
Hij vertrok, zonder telefoon en laptop, om zichzelf tijdens een spiritueel weekend weer eens ouderwets op de rails te zetten. Het bleek een Stilte-retraite te zijn.
Bij aankomst werd uitgelegd dat het echt de bedoeling was om de komende 48 uur te zwijgen, zodat je innerlijke stem hoorbaar kon worden. Hier en daar klonk gegniffel. Het was er prachtig: schitterende natuur, een binnenzwembad, een kapel, wandelpaden langs de rivier en eeuwenoude bankjes.
Van slapen was weinig gekomen, hij meende vreemde stemmen te horen, of dat droomde hij. De grens van waken en slapen was vaag, die nacht. Hoewel hij meeliep met de vroege ochtendwandeling, was hij er eigenlijk niet bij. De zingende vogels, hij hoorde ze niet. De heerlijke bosgeur, hij rook het niet. Het was of zijn hoofd vol watten zat, waar niets doorheen drong. Het uurtje zwemmen deed hem goed, maar tijdens de meditatie oefening daarna knapte er iets in hem, wat na een minuut of tien met een ongecontroleerde schreeuw naar buiten brak. Beschaamd liep hij naar buiten. Wat gebeurde er met hem, in hem? In de warme zon zat hij een paar uur op zo’n bankje voor zich uit te kijken, zonder besef van tijd en zonder gedachten. Zo gingen de eerste 24 uur voorbij.

Weekend-spirit (deel II)
Toen iemand hem kwam halen voor het diner, merkte hij hoe verstijfd hij had gezeten. Was dit nu misschien het goede moment om naar huis te gaan? Hij had schreeuwend behoefte aan geluid, aan pratende mensen, de autoradio.
In stilte werd aan de kleine groep een uitstekend diner geserveerd. Pieter voelde zich of hij in een schemerwereld verkeerde waar zintuigen op halve kracht werkten. Het eten leek smakeloos, de wijn zurig, de glimlachende mensen om hem heen grijnsden en als hij dacht aan de komende nacht brak het zweet hem uit. Weer die stille kamer in met dat witte bed. Hij zou het raam maar wijd openzetten, om nog iets van geluid te kunnen horen.
Na het diner ging hij toch mee met de avondwandeling langs de rivier. De oranjeroze zonsondergang was zo spectaculair prachtig dat er iets van doordrong in Pieter’s volle hoofd. Stil zaten ze op de dijk om de natuur haar werk te zien doen. Langzaam verkleurde het helderblauw naar turquoise, de wolken van wit naar paars naar zwart en werd een halve maan zichtbaar in de donkerblauwe avondlucht. Je kon een speld horen vallen.
Je kon ook Pieter horen, die zijn best deed om die stomme tranen die maar bleven komen, weg te slikken. Waarom zat daar ineens zo’n gat in zijn borst, waar al die tranen maar uit bleven opborrelen? In stilte legde iemand een hand op Pieters rug. Het leek wel of die hand brandde, zó warm voelde dat. In het inmiddels volslagen donker pakte iemand anders zijn hand en hij liet het gebeuren. Het duurde even voordat Pieters’ tranen op waren en die twee anonieme handen hielpen daarbij. Later, in de kamer met het witte bed, overdacht Pieter zijn leven. Wat had het hem gebracht, hoe zag het eruit? Die jaren toen de kinderen nog klein waren, hoe had hij genoten van het vaderschap, het gezin. Het samen lachen en zelfs de onderlinge ruzies. Wat een verschil met hoe het nu was. De kinderen kende hij nauwelijks nog, ze gingen hun eigen gang en hij ging ook zijn eigen weg, los van vrouw en kinderen. Hoe was dat toch gebeurd?
Voor zonsopgang had Pieter zijn innerlijke stem weer gevonden. Tijdens de rit naar huis bleef zijn radio uit. Hij kon lekker nadenken, zonder dat geroeptoeter op de achtergrond.
Toen hij thuiskwam vond hij de consequentie van zijn gedrag van de afgelopen jaren op de bank, met tablet en TV. Zwijgend, alsof ze een eigen soort retraite deden.
Uiteindelijk duurde het iets langer dan een jaar voordat Pieter weer blij was met zichzelf en met de manier waarop hij in het leven stond, want met zulke grote veranderingen ben je best even bezig.
Sommige dingen waren niet meer terug te draaien, zoals zijn geloofwaardigheid op zijn werk. Hij moest een andere baan zoeken en zocht naar iets wat hem niet alleen geld zou opleveren, maar wat hem ook een soort geluksgevoel zou geven, zodat hij met plezier naar zijn werk zou kunnen gaan. Het duurde even, maar hij vond het en zo dichtbij dat hij met de fiets naar zijn werk kon.
Dat scheelde twee uren reistijd per dag en hij begon voorzichtig met een moestuin, dat had hij altijd al eens willen proberen. Van 1 vierkante meter werden het er 2, en al gauw deden de buren mee. De kinderen keken vreemd op van hun veranderende vader, er werden (heel) flauwe grappen gemaakt met veel midlife en penopauze, maar ze vonden de zelfgekweekte tomaatjes lekker. Het duurde een half jaar, voordat zijn vrouw durfde vertrouwen dat de verandering ècht was en hij de teleurstelling uit haar ogen zag verdwijnen.
Met de weekend-pillenfeestjes was hij gelijk gestopt. Hij zag dat de geestverruimende werking van de pillen een illusie was, omdat spirituele ontwikkeling ontstaat doordat je bij vol bewustzijn je weerstand overwint. Niet doordat je je geest benevelt.
Maar zoals bij iedereen kwam ook bij Pieter de herhalingsoefening, en die kwam hard aan.
Tijdens haar vijftiende verjaardagsfeest kondigde zijn puberdochter aan dat zij ‘best weleens een joint rookte en dat een feestpilletje heus geen ramp hoefde te zijn’.
Pieter trakteerde haar op een survival weekend voor twee personen ergens in de Ardennen, met genoeg tijd om te praten. Tijd genoeg om zijn zelfgeleerde levensles aan haar praktijk te toetsen.
We groeien tegen de verdrukking in, zoals het spreekwoord zegt.
Je zult dit ook regelmatig van mij horen, omdat het leven zo werkt. Door weerstand te ervaren, wordt onze innerlijke motor aangezet en stellen we alles in het werk om te overleven, onze innerlijke kracht te vinden en die kracht ook te gebruiken. Daar groeien we van, als mens.

Box: 15 Medium Daniël
Medium Daniël
Beschikbaar
 
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Box: 24 Paragnost Eva
Paragnost Eva
Beschikbaar
 
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Box: 55 Medium Martina
Medium Martina
Beschikbaar
  
Helderwetend-voelend-horend-ziend/invoelen op specifieke vraag op het gebied van je relatie met jezelf en je omgeving,bewußtzijnswerk

Box: 02 Marya
Marya
Offline
 
Helderwetend en heldervoelend, sterk in tijdsaanduiding, liefde, tweelingzielen, healer, financieel, zakelijk. Usui Reiki Master en Kundalini Master.  

Box: 03 Evees
Evees
Offline
 
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Box: 06 Medium Kitty
Medium Kitty
Offline
 
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Box: 07 Medium Laura
Medium Laura
Offline
 
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Box: 09 Medium Désiree
Medium Désiree
Offline
 
Top Medium, Kattenfluisteraar, Paragnost, HSP, zielsliefde, zielsverwanten, Soulmate, Tweelingzielen, relatievragen, business, mindset, overige levensvragen

Box: 10 Medium Arlette
Medium Arlette
Offline
 
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Box: 11 Medium Betty
Medium Betty
Offline
  
Energetische coaching, dating en liefdes advies, zzp consult, spiritual counseling. 

Box: 12 Oryn
Oryn
Offline
 
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Box: 13 Medium Olivia
Medium Olivia
Offline
 
   Helderwetend & intuitief Medium narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) Coach en kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Box: 14 Medium Maria
Medium Maria
Offline
 
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Box: 16 Medium Margret
Medium Margret
Offline
 
Gespecialiseerd in ZielsLiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel en Kundalini advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Box: 17 Valantino
Valantino
Offline
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Box: 18 Leontine
Leontine
Offline
 
Alle vragen zijn belangrijk, helderziend en helderwetend medium, contact met overledenen,vragen over magie, kaarsenmagie, tweelingzielen

Box: 19 Medium Regina
Medium Regina
Offline
 
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Box: 20 Anita
Anita
Offline
 
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Box: 22 Paragnost Thea
Paragnost Thea
Offline
 
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Box: 23 Paragnost Marie
Paragnost Marie
Offline
 
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Box: 25 Elise
Elise
Offline
 
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Box: 26 Cleopatra
Cleopatra
Offline
   
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Box: 29 Medium Marion
Medium Marion
Offline
   
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Box: 31 Katja Charlotte
Katja Charlotte
Offline
  
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Box: 32 Medium Angie
Medium Angie
Offline
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Box: 33 Linda
Linda
Offline
 
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Box: 34 Christel
Christel
Offline
 
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Box: 35 MariaLouise
MariaLouise
Offline
 
Complexe relaties/situaties • Helder voelend • Intuïtief Coach • HSP • Transformatieproces • Spirituele ontwikkeling • Angst • Stress

Box: 36 Spiritueel coach Sky
Spiritueel coach Sky
Offline
 
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Box: 37 Medium Layla (2)
Medium Layla (2)
Offline
    
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Box: 39 Lies
Lies
Offline
 
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Box: 41 Anne Marie
Anne Marie
Offline
 
Zeer ervaren parapsychologe en gespecialiseerd in counseling en coaching

Box: 42 Medium Amy
Medium Amy
Offline
 
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Box: 43 Medium Rosali
Medium Rosali
Offline
 
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Box: 46 Medium Corina
Medium Corina
Offline
 
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Box: 50 Medium Diana
Medium Diana
Offline
 
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Box: 04 Albert
Albert
Offline
  
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Box: 53 Spiritueel Coach Clarisa
Spiritueel Coach Clarisa
Offline
  
Medium, Liefdes&Relatieproblemen. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Helderziend- en wetend. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Box: 56 Medium Carine
Medium Carine
Offline
 
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Box: 58 Medium Jeanette
Medium Jeanette
Offline
  
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Box: 61 Paragnost Marco
Paragnost Marco
Offline
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Spiritueel coach. Narcisme, Blokkades, Angst en stress, psychische problemen. Afstemmen op deze tijd    

Box: 62 Medium Bhartie
Medium Bhartie
Offline
 
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Box: 65 Michael
Michael
Offline
 
Medium, paragnost met veel ervaring Engelen, zielen. Voor verleden, heden en toekomst!

Box: 67 Paragnost Martie
Paragnost Martie
Offline
 
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Box: 70 Klanten Service Box
Klanten Service Box
Offline
  
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.

Box: 52 Paragnost Lis
Paragnost Lis
Offline
 
Paragnost/ helderziend. gespecialiseerd in relatie problemen, coaching, kaartreading met de Lenormand kaarten en de Psychic Tarot. Advies op voeding.