7 Gedragingen

7 Gedragingen7 Gedragingen waardoor je een liefdesrelatie niet in stand kunt houden. Je kunt verzuchten, je doet zo je best om een leuke partner te scoren, maar op de een of andere manier lukt het jou domweg niet. Zal het aan mij liggen, vragen cliënten wel eens als ze spreken met een hulpverlener van Liefdesproblemen.

Dat zou zomaar kunnen. Er zijn immers gedragingen die er voor zorgen dat een ander hard wegrent. We zetten er hier een aantal voor je op een rijtje.

•       Je bent nog niet geheeld van je kindertrauma’s. Als je kindertrauma’s nog een grote rol in je leven spelen, ontbreekt een volwassen manier van in het leven staan. De manier van hechten is dan vaak “vastklampen” in plaats van de ander vrij te laten. Die voelt dit en rent op een gegeven moment hard weg.

•       Je leeft met verwachtingen. Leven met iets te verwachten van een relatie en dus van de ander, zorgt er voor dat een relatie niet gaat werken. Je kijkt immers niet naar de realiteit. Je wilt er iets bij zien en bij voelen. Niemand kan voldoen aan een plaatje. Ieder mens is wie die is. Zolang jij een plaatje en een bepaald gevoel verwacht, gaat een relatie niet lukken.

•       Je hebt hoge standaarden. Na diverse teleurstellingen en verbroken relaties, weet je nu wat je nooit meer wilt. Je standaarden zijn daarom hoog. Maar draait een relatie om standaarden? Of om een fijn gelukkig en tevreden samen zijn?

•       Je gelooft niet meer in liefde. Je hebt inmiddels zo vaak de kous op de kop gekregen, dat voor jou liefde iets is, waarin je niet meer gelooft. Toch zijn dit juist diegene die er achter aan blijven jagen. Als jij er niet in gelooft, voelt de ander dat. Je stelt je niet open.

•       Je vindt jezelf niet aantrekkelijk, leuk en verre van perfect. Ook dit is een grote dooddoener voor de ander. Die ziet in jou alles wat jij niet in jezelf kunt zien. Gaat niet werken dus.

•       Je bent bang. Angst hebben is geen liefde kennen. Je wilt het liefst vanaf het allereerste begin zekerheid dat de ander bij je blijft. Die gaat niet blijven, die voelt dat jij angstig bent en daardoor de liefde niet durft te omarmen.

•       Je blijft partners tegenkomen die in een relatie zitten. Op zich kan dat gebeuren, de manier waarop jij er mee omgaat en iets mee wil, kan er voor zorgen dat je hierdoor geen liefdesrelatie kan krijgen. Je blijft aan de ander trekken, zonder gezond verstand te gebruiken.

Als je de liefde voor jezelf niet serieus neemt, aan die liefde voor jezelf een juiste houding verbindt, zal het heel lastig zijn een liefdesrelatie te krijgen. Het is je eigen gedrag dat daar voor zorgt. Herken jij jezelf in een van bovenstaande punten?

Neem dan eens contact op met een liefdescoach, relatietherapeut van Liefdesproblemen. Zij kunnen jou inzichten meegeven om gedrag wat je in de weg staat, ook die fijne liefdesrelatie te hebben, om te gaan zetten. In gedrag waardoor het je wel gaat lukken.

Vaak zijn het maar hele kleine dingetjes die je aan jezelf hoeft te veranderen. De kern van het probleem met betrekking tot je gedrag, is hetzelfde voor iedereen. Je hebt nog geen grip op de liefde voor jezelf. Heb je dat wel en daar kunnen wij van Liefdesproblemen je in wegwijs maken, vind jij de juiste liefdespartner, zonder problemen.