Laura’s vragenronde met Astrid

Laura’s vragenronde met AstridLaura’s vragenronde
met Astrid

Vandaag een interview met Astrid, 55 jaar, sterrenbeeld weegschaal en consulent bij Top-Paragnosten, box 36.

Veel leesplezier gewenst, reacties zijn welkom.
Hartelijke groet,
Laura (box 07 Top-Paragnosten)

“Astrid, volgens mijn kaartlegging ben jij overwegend tactvol, sociaal, muzikaal, heb jij veel behoefte aan jezelf regelmatig te ontspannen, beschik jij over een groot inlevingsvermogen, zit jij niet te wachten op conflicten maar als dat het geval is dan kan het oppassen geblazen zijn met jou, waardeer jij verzorging en netheid en ben jij met name de laatste jaren steeds meer innerlijke zekerheid, kracht en bewustzijn gaan ontwikkelen. Waar ben jij het mee eens en waarmee niet?”

“Ik ben als weegschaal altijd voorzichtig en tactvol hoe ik met mensen omga. Dat heeft in mijn beleving met respect te maken en tact is altijd het sleutelwoord als je iemand open wil laten staan voor andere ideeën. Als je inspeelt op de beleving van een ander, zal een ander ook sneller naar je luisteren dan wanneer je geen rekening houdt met de emoties. Ik ben een mens dat heel graag balans zoekt in het leven. Dus werken behoort voor mij afgewisseld te worden met de nodige ontspanning. Ik speel gitaar en zing, daarnaast ben ik ook kunstenares. Ik houd ook heel erg van dansen en lekker wandelen in de bossen. Mijn empathie/inlevingsvermogen heb ik al vanaf mijn eerste echte herinneringen. Ik voel heel snel iemand aan en kan me ook tot op bepaalde hoogte verplaatsen in de gevoelens van iemand anders. Deels heb je gelijk dat als iemand echt een conflict met me zoekt, puur om het conflict, ik dan best verbaal sterk kan zijn. Niet grof maar wel confronterend. Gelukkig komt dit zelden voor. Toen ik jonger was liet ik me sneller ‘gaan’ en flapte er dan wel eens iets uit waar ik achteraf spijt van had. Dit komt haast nooit meer voor. Voor wat betreft mijn verzorging: ja, ik ben wel een vrouw die het leuk vindt er op mijn leeftijd nog jeugdig en vlot uit te zien. Omdat ik Alopecia heb, een haaraandoening, draag ik al jaren haarwerken. Ik heb er nooit een probleem van gemaakt en ben helemaal thuis in de wereld van pruiken. Heb ze in allerlei modellen en kleuren. Hiermee kan ik andere vrouwen ook bewust maken dat je heel veel mogelijkheden hebt en je zelfverzekerd en gelukkig kunt zijn met wie je bent. Ik ben daar heel openhartig in en wil dat taboe ook graag doorbreken. Ik houd ervan om vrouwen te ‘empoweren’. Be who you want to be is mijn slogan. In de loop der jaren ben ik inderdaad erg gegroeid in zake mijn innerlijke zekerheid. Maar ik houd er niet van om mijn mening aan een ander op te dringen. Het heeft meer te maken met dat ik goed weet nu wat voor mij wel en niet werkt.”

“Wat vind jij leuk aan je werk? En wat eventueel niet?”

“Ik ben al 10 jaar werkzaam als spiritueel coach/heldervoelend kaartlegster en de gesprekken met de mensen die mij bellen zijn diepgaand en vaak ook interactief. De uitdaging zit in iemand zelf mee te laten denken over oplossingen in hun situatie. Het is prachtig hoe goed mensen zelf in staat kunnen zijn hun gedachten 360 graden te kunnen laten draaien en hierdoor een hele ander ‘beleving’ krijgen van zichzelf en de situatie waarin ze zich bevinden. Hierdoor komen oplossingen, veranderingen en positieve gedachten op gang en met regelmaat word ik dan teruggebeld hoezeer alles is veranderd en de opluchting die hieruit voortkomt. Dit is iets waar ik zelf ook blij van wordt en het is dus heel dankbaar werk.”

“Wat is voor jou een reden om tegen iemand te zeggen dat jij geen contact meer wenst te hebben?”

“Het komt zelden voor. De enige reden die ik heb is als een beller totaal niet ‘open’ staat voor het consult omdat hij/zij de waarheid niet wil accepteren. Hierdoor kan ik de beller niet helpen en zou ik deze altijd doorsturen naar een andere consulent. Altijd in het belang van de beller. Ik heb het in al die jaren misschien drie keer meegemaakt.”

“Doe je naast dit werk ook nog andere werkzaamheden?”

“Naast het werken op deze bellijn heb ik al 10 jaar een eigen praktijk waarin ik werkzaam ben als coach en counselor. Daarnaast geef ik reiki behandelingen en werk ik met klankschalen. Ook geef ik consulten via de tarot/lenormand/engelenkaarten. Buiten deze werkzaamheden om ben ik kunstenares. Ik maak schilderijen met acrylverf of encausic artpaintings (in opdracht). Daarnaast schrijf ik gedichten, ben nu samen met een fotograaf bezig om een bundel van foto’s met passende gedichten samen te stellen. Ik heb ook als hobby gitaarspelen en zingen. Het is heel fijn om naast het werken deze dingen te doen omdat het hiermee allemaal in balans blijft.”

“Wat is jouw grootste uitdaging op dit moment?”

“Moeilijk om een concreet antwoord te geven. Ik denk dat het de grootste uitdaging is om zoveel uit mezelf en het leven te halen als mogelijk is en vooral te genieten van alles in het leven. Ik blijf mezelf steeds ontwikkelen en er komen altijd weer nieuwe inzichten op mijn pad of studies die ik heel erg waardevol vind.”

“Met welk gedrag van de mens heb jij het meeste moeite?”

“Ik denk dat dit agressie is. Agressief gedrag is vaak moeilijk om te buigen. Aan de andere kant ben ik een mens van de realiteit. Agressie heeft altijd al bestaan en zal ook altijd blijven. Maar ik neem daar wel grote afstand van.”

“Is er een advies wat jij met zekere regelmaat aan iemand geeft?”

“Het advies of beter gezegd het ‘inzicht’ dat ik met regelmaat geef is dat alles voortkomt uit gedachten. Stel jezelf de vraag of het werkelijk waar is wat je denkt en zo ja wat gebeurt er dan met je. Vanuit deze werkwijze kun je leren om je gedachten te begrijpen en ze uiteindelijk door een andere gedachte te laten vervangen. Hierin schuilt eigenlijk altijd de oplossing van een gevoel of een probleem.
Buddha zegt het volgende: Het is belangrijk om goede gedachten te hebben, je wordt wat je denkt.”

“Heb jij goede voornemens voor 2018, zo ja welke?”

“Haha, ik ben eerlijk, daar ben ik vanaf gestapt. Een goed voornemen kun je ieder moment maken dus waarom wachten tot het nieuwe jaar?”

“Is er als laatste nog iets wat jij zelf kwijt wil?”

“Ik hoop nog jaren mijn werkzaamheden te mogen blijven doen. Ik heb heel veel plezier in mijn werk. En ik kan nu ook even kwijt dat als je met mij in gesprek gaat, ik je vooral zelf laat meedenken om los te komen van patronen, gedachtes die niet werken. Ik ben geen waarzegster, wel heldervoelend. De toekomst creëer je ALTIJD zelf. Dus er kunnen dingen voor je in het verschiet liggen, maar aan jou de keuze of je hierin mee wilt of niet.”