Laura’s vragenronde met Jolanda

meedium jolanda en het vragen uurtjeLaura’s vragenronde

met Jolanda

Vandaag een interview met Jolanda, 38 jaar, Waterman en consulente bij Top-Paragnosten box 06.
Reacties zijn welkom!
Alvast fijne feestdagen gewenst.

Hartelijke groet,
Laura (box 07 Top-Paragnosten)

“Jolanda, volgens mijn kaartlegging ben jij creatiever dan je laat zien, overwegend eerlijk, een hsp’er (high sensitive person), erg vriendelijk tenzij jij geconfronteerd wordt met jaloezie en/of onredelijkheid, volg jij echt je eigen weg, kom jij ook naar voren als iemand die ergens naar op zoek is, heb jij veel geduld en is dit ook meteen jouw valkuil (geweest) en heb jij veel aandacht voor details. Kun jij mij vertellen wat hiervan klopt en wat niet?”

“Ha Laura, wat leuk om te lezen wat er uit jouw kaartlegging komt! Ik kan je vertellen dat creativiteit in de zin van iets maken (knutselen, tekenen, etc.) niet mijn sterkste kant is. Dan ben ik echt non-creatief. Maar als je het hebt over creatief met uitdagingen omgaan, met het vinden van oplossingen en zo. Ja, daar ben ik wel creatief in. Misschien kan het soms nog wat beter, de kaarten liegen immers niet. Ik ben altijd eerlijk naar de bellers toe, ze weten dan direct wat ze aan mij hebben, ook als het soms niet is wat ze willen horen. Over hsp: Ja, dat klopt, ik ben erg gevoelig, hierdoor pik ik veel informatie op. Erg vriendelijk? Dat zou ik niet over mezelf zeggen, te allen tijde probeer ik vriendelijk te zijn naar de mensen om mij heen. Hoe zij dat ervaren zal je aan henzelf moeten vragen.
Ik kan inderdaad erg slecht tegen jaloezie of onredelijkheid, de vriendelijkheid verdwijnt dan even.
Ik volg echt mijn eigen weg, inderdaad. Ondanks wat anderen zeggen of vinden. Als het voor mij goed voelt is het goed. Ik vertrouw hierin altijd op de signalen die ik ontvang wanneer er keuzes gemaakt dienen te worden. Over ergens naar op zoek zijn, ik denk dat we altijd op zoek zijn naar antwoorden op zaken welke we niet kunnen verklaren, maar ik geloof niet dat je echt ergens naar op zoek hoeft te gaan. Alles komt vanzelf op je pad als het zo hoort te zijn. Op het juiste moment komt het binnen handbereik, dit zal je zien als je hier open voor staat. Ik en veel geduld: dat ligt echt aan de situatie. In situaties met andere mensen (bellers) wel. Iedereen heeft zijn eigen tempo om dingen in zich op te nemen en te handelen. Maar gericht op mezelf als ik iets wil, tja, dan gaat het wel eens anders.
Soms zijn mijn hoofd en gevoel dan al verder dan de dingen of mensen om me heen en dan kan ik ongeduldig worden. Al weet ik dat geduld een schone zaak is… Aandacht voor details: klopt! Misschien soms te gefocust op de details. Ik ga graag op onderzoek uit en wil dan niks over het hoofd zien.”

“Wat vind jij leuk aan je werk? En wat niet?”

“Het is elke keer weer een verrassing, een uitdaging wie je aan de telefoon krijgt. Waarbij je mag helpen, inzicht mag geven in. Dat maakt het leuk en erg afwisselend.
Soms zit je te wachten op een beller, dat is minder leuk, maar hoort er ook weer bij.”

“Doe je naast dit werk ook nog andere werkzaamheden?”

“Ja, ik ben parttime werkzaam als financieel administratief medewerkster (boekhouding) bij een vastgoed bedrijf. Dat stukje werk zorgt ervoor dat ik met beide benen op de grond blijf. Terwijl werken op de lijn van Eddie Frenay ervoor zorgt dat ik mijn gevoel kan gebruiken. Het houdt elkaar op deze manier een soort van in balans.”

“Je werkt, net zoals ik, nog niet zo lang voor één van Eddie Frenay zijn sites. Hoe bevalt dit?”

“Het is fijn om voor Eddie te werken, ik ben goed ontvangen. Uiteraard was het in het begin even wennen, ik ben hiervoor bij een andere lijn werkzaam geweest. Daar ging het er wel anders aan toe!”

“Wat zijn jouw sterke punten?”

“Mijn sterkste punt is energetische communicatie. Alles is namelijk energie. Als je je daarvan bewust bent, kan je de energie voelen en begrijpen. Het zegt veel meer dan woorden. Er gebeurt veel meer non-verbaal dan verbaal. Daarnaast kan ik snel tot de kern komen en de rode draad in iemands leven zichtbaar maken.”

“Met wat ben jij meer bezig dan dat jij eigenlijk zou willen?”

“Het huishouden, schoonmaken, opruimen en strijken. Helaas mis ik nog de kaboutertjes die dat voor mij willen doen. Kan er namelijk echt van genieten om lekker over strand, door de duinen of door het bos te lopen. Dit heeft een helende, bevrijdende werking. Soms maak ik daar te weinig tijd voor vrij.”

“Wat kan men beter niet met jou doen of tegen jou zeggen?”

“Beschuldigen, verwijten maken van iets wat niet waar is, je wil opleggen, mij onderuit proberen te halen of proberen via mij ergens beter van te worden. Ik kan niet zo goed tegen dit onrecht.”

“Wat is jouw doel met betrekking tot de toekomst?”

“De toekomst. Ik geloof in doelen stellen. Werk naar je doel toe. Dat gaat niet vanzelf, daar steek je tijd en energie in. Maar ik leef wel in het nu. Ik kan nu naar mijn doel toewerken. Ik weet niet of die kans in de toekomst dat ook toelaat. Mijn doel nu is mensen bereiken en inzichten geven. Dat zij na een telefoongesprek met een beter gevoel het gesprek uitgaan dan dat ze erin gingen. Met liefde en vanuit liefde kan er veel gebeuren. Ook de kleinste verandering is een verandering. De meeste persoonlijke doelen heb ik inmiddels wel bereikt, nu wil ik gewoon genieten van wat ik heb, samen met mijn gezin.”

“Wat is de meest irritant vraag die mensen jou kunnen stellen?”

“Ieder mens is uniek. Elke vraag is daarom uniek. Dus er zijn geen irritante vragen. Het gaat soms ook niet om de vraag, maar om de vraag achter de vraag. Die is voelbaar in de energie.”

“Is er een advies wat jij met regelmaat aan iemand geeft?”

“Een beller zit met een vraag of een probleem, dit is persoonlijk, ik kan dus niet precies dezelfde adviezen geven, ook al is de vraag van dezelfde aard, het is geen lopende bandwerk.
Ik pas de dingen die ik kan en weet toe op de persoon en lever dus maatwerk.”

“Is er als laatste nog iets wat jij zelf kwijt wil?”

“Laura, ik wil je bedanken voor het interview, leuk dat ik iets over mezelf mocht vertellen.

Ik wil dit interview graag eindigen met een kort gedichtje:

Loop je tegen dingen aan
En weet je niet meer wat je moet beginnen
Blijf geloven in jezelf
Want vaak zit het antwoord van binnen

Dus loop je rond met je vragen
Houd dan vooral goede moed
Geloof in de kracht van de liefde
Die is sterk en maakt alles goed

En heb je toch nog hulp nodig
Met het verwerken van deze “les”
Dan mag je me altijd bellen
Jolanda, Box -06”