Vrouwen en mannen zijn net edelstenen

Vrouwen en mannen zijn net edelstenenNet als vrouwen en mannen hebben edelstenen hun eigen aantrekkingskracht. Of het nu een diamant is of een rozenkwarts, groot of klein. Alle vrouwen, mannen en edelstenen zijn verschillend in volume, vorm, kleur, materie, trilling en zij hebben hun eigen specifieke kenmerken waaronder ook de waarde die aan hen wordt toegekend.

Wat de ene mens mooi vindt aan een vrouw, man of aan een edelsteen, kan de ander juist afstoten. Omdat de kenmerken van een betreffende vrouw, man of steen je niet aanspreekt. Wat automatisch ook weer alles zegt over je eigen kenmerken.

Soms vind ik het fijn om iets met stenen te doen. Op een dag was ik een een keer in een stenenwinkel. Gewoonlijk pak ik een steen puur intuïtief. Ik voel/ervaar of de steen klopt. Zo niet, dan leg ik de steen weer terug. Dan is het niet de steen voor mij, voor dat moment. Ook mijn kinderen werken op die manier met stenen. Zij geven zelf aan of ze een steen willen, welke steen en waar zij die steen in huis willen neerleggen of bij zich willen dragen.

In die winkel vroeg de verkoopster echter welke steen ik het meest lelijk vond. De stenen die ik het meest lelijk vond… zo, dat was een vraag waar zowaar mijn hoofd mee aan de slag kon. In plaats van dat ik op gevoelsniveau een steen zou gaan uitzoeken.

De stenen die ik het meest lelijk vond waren kleine bruine steentjes. Op dat moment wist ik nog niet wat ik er mee zou gaan doen. Ineens bedacht ik mij dat ik de stenen in een karaf voor het water wilde doen. Dat heb ik gedaan. Het water proefde veel zachter en anders… lekkerder. Dat had ik nog nooit eerder gedaan.
Later heb ik de stenen voor het sporten in mijn bidon gedaan. Het water uit mijn bidons vond ik nooit echt lekker. Totdat ik twee van de drie steentjes overgoot vanuit de karaf in één van mijn bidons. Het derde steentje kreeg ik er op dat moment wonderbaarlijk genoeg niet uit. Ik liet het derde steentje in de karaf zitten en ging op pad met mijn twee steentjes in mijn bidon.
Niet te geloven….. het water uit mijn bidon, proefde vele malen lekkerder. Het plastic smaakje van de kunststof bidon had ik eindelijk weg gekregen… heerlijk gewoon.

Hoe bijzonder is het, om lelijke stenen te kopen en zo verrast te worden. Misschien tijd dat we ons zelf ook eens de vraag stellen, wat je de lelijkste vrouw of man vindt die je kent en om daar werkelijk eens contact mee te maken. Wie weet worden we dan ook wel zeer verrast. Wellicht door de vrouw of de man en waarschijnlijk nog meer door jezelf. Want alleen jij bepaalt …. dat je een bepaalde vrouw of man het meest lelijk vindt. Dit zegt namelijk van alles over wie je zelf bent als mens, welke overtuigingen je (ongemerkt) hebt en waar je wel of niet mee aan de slag gaat.
Wie weet, wat je dat gaat opleveren als je deze uitdaging aangaat? Het zou mij niks verbazen als jullie veel van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen versterken.

Medium Venus